Chiar dacă mai avea contract cu Șahtior Donețk până la finalul sezonului, Junior Moraes și-a reziliat înțelegerea cu echipa din Ucraina și a revenit în țara natală după 12 ani. Internaţionalul ucrainean de origine braziliană Junior Moraes, fost jucător la Gloria Bistrița, a semnat cu Corinthians.
"Sunt foarte fericit şi mă simt pregătit să port acest tricou. Sper să ajut clubul să obţină rezultate bune", a spus Moraes într-un comunicat al clubului. Atacantul a semnat până pe 31 decembrie 2023 cu echipa Sao Paulo. Brazilian născut la Santos, Junior Moraes a fost naturalizat ucrainean în 2019. A jucat foarte puţin în ţara natală şi a petrecut câteva sezoane în Ucraina, la Metallurg Doneţk, Dynamo Kiev şi Şahtior.
Fotbal
Revoltă în Ucraina, după ce un fotbalist a părăsit frontul: "Cu ce pașaport a plecat în România?"
28/02/2022 LA 14:57
CITEȘTE ȘI:

Junior Moraes a revenit în Brazilia, după 12 ani

Junior Moraes şi-a început cariera de jucător profesionist în 2007, la Santos FC, de unde a făcut apoi pasul spre fotbalul european, semnând cu Gloria Bistriţa, în 2010. El a mai jucat apoi la ŢSKA Sofia, Metalurg Doneţk, Dinamo Kiev şi Tianjin Quanjian, înainte de a semna cu Şahtior Doneţk, în 2018. Fotbalistul brazilian a primit cetăţenia ucraineană în martie 2019, iar de atunci a fost selecţionat de 11 ori în naţionala ţării sale de adopţie.
Luni, FIFA a anunţat că echipele din alte ţări şi regiuni ar putea înscrie până la doi jucători din Ucraina sau Rusia, în afara perioadei de transferuri, autorizaţia fiind valabilă până la 30 iunie. După izbucnirea războiului din Ucraina, fotbaliştii străini de la Dinamo Kiev şi Şahtior Doneţk au tranzitat România şi au fost cazaţi câteva zile la Centrul Naţional de Fotbal de la Mogoşoaia, cu sprijinul Federaţiei Române de Fotbal, după care au plecat în ţările lor de origine.
Bundesliga
Lewandowski și Haaland, bătuți. Nkunku, desemnat jucătorul sezonului în Bundesliga
ACUM 12 MINUTE
Premier League
Mbappe, răspunsul lui Liverpool la transferul lui Haaland? Anunțul făcut de Jurgen Klopp
ACUM 25 MINUTE