În vârstă de 34 de ani, Junior Moraes, atacantul celor de la Șahtior Donețk și fost fotbalist la Gloria Bistrița în Liga 1, a reușit să fugă din calea războiului din Ucraina și a ajuns la miezul nopții în România. Ucrainenii nu au privit cu ochi buni decizia lui Moraes de a pleca din țară într-un moment atât de greu și au criticat gestul brazilianului.
Moraes și alți jucători străini de la Șahtior Donețk și Dinamo Kiev au intrat duminică seara în România, prin vama Albița, iar ucrainenii s-au revoltat, mai ales din cauza atacantului brazilian: "Cu ce pașaport? Moraes a părăsit teritoriul Ucrainei. Este de remarcat faptul că printre cei 42 de refugiați (jucători și familiile acestora) s-a numărat și fostul brazilian Junior Moraes, care deține pașaport ucrainean", scrie sport.ua.
Fotbal
Junior Moraes a semnat, după ce a plecat de la Şahtior Doneţk din cauza războiului din Ucraina
16/03/2022 LA 21:07

Ucrainenii critică decizia lui Moraes de a părăsi țara în vreme de război

"Trebuie clarificat faptul că, după introducerea legii marțiale în Ucraina, bărbaților între 18 și 60 de ani le este interzis să părăsească țara", mai notează sursa citată. Fotbaliștii veniți din Ucraina au fost preluați de autocarul Echipei Naționale a României și au fost transportați la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia.
Junior Moraes a oferit o reacție la venirea în țară:"România a fost mereu în inima mea, pentru că am trăit momente frumoase aici și am mulți prieteni. România ne ajută și mulțumesc mult tuturor pentru sprijinul acordat. Nu am putut să plec de unul singur și să-i las pe ei în spate. Sunt foarte bucuros acum că toată lumea este în siguranță și va merge acasă. În acest moment sunt pur și simplu în șoc.
În primele două zile a fost foarte multă tensiune, cu bombe, cu armata rusească apropiindu-se foarte mult de noi, picau comunicațiile, nu puteam lua legătura cu cei dragi. Eram 70 de oameni înghesuiți într-o cameră de hotel, ca într-un buncăr. Războiul nu este bun pentru nimeni", a spus Junior Moraes, potrivit AS.ro.
Romanian Liga I
Cel mai rapid gol al sezonului în Liga 1 s-a marcat în ultimul meci din play-off
ACUM 5 ORE
Fotbal
VAR-ul, sintagma cheie la finalul unui sezon nebun
ACUM 7 ORE