Slavia Praga s-a impus joi seară în duelul cu Rangers de pe Ibrox, 2-0, și s-a calificat în sferturile UEFA Europa League cu scorul general de 3-1. Proaspăta campioană a Scoției a evoluat pe finalul meciului în 9 oameni, iar cehii au controlat autoritar partida. Spiritele s-au încins complet în minutele de final, iar consecințele au fost dramatice, în prim-plan cu Glen Kamara, mijlocașul lui Rangers, și Ondrej Kudela, fundașul Slaviei.
În minutul 87, în timp ce un jucător al Slaviei se afla întins pe gazon după un fault, Kudela s-a dus la Kamara și i-a șoptit ceva la ureche, acoperindu-și gura cu mâna.Cuvintele fundașului Slaviei l-au înfuriat teribil pe Kamara, care a răbufnit și le-a atras atenția arbitrilor. Apoi, mijlocașul lui Rangers a fugit după adversarul său, scos din sărite, dar colegii au intervenit și l-au oprit.

Kamara rupe tăcerea! Ce i-a spus de fapt Kudela la ureche

Liga Campionilor UEFA
Echipa lui Stanciu, învinsă în turul 3 preliminar al Champions League! Rezultatele serii
04/08/2021 LA 19:58
Din păcate, lucrurile nu s-au oprit la incidentul de pe teren. Pe tunelul care duce către vestiare, Kamara a vrut să-și facă singur dreptate. Extrem de nervos, mijlocașul lui Rangers l-a bătut cu pumnii în față pe Kudela, lăsându-l plin de sânge, potrivit publicațiilor din Cehia, preluate de presa britanică. Acum, fotbalistul lui Rangers, Glen Kamara, a rupt tăcerea și a publicat un comunicat emis de avocatul lui.
Comunicatul emis de avocații lui Glen Kamara: "Nu există loc pentru rasism sau orice formă de bigotism în fotbal. Începând din vară, mulți dintre noi am îngenunchiat din spirit de solidaritate pentru cei care și-au pierdut viața în cauza violenței rasiale. Dacă UEFA dorește cu adevărat să arate cartonașul roși rasismului, atunci este timpul să oprim tokenismul și să adoptăm o abordare de toleranță zero ale acestor atacuri la rasă. Ca jucător, nu mă aștept ca eu sau alt jucător să fim nevoiți să tolerăm ura rasială pe teren sau în afara lui în 2021.
Abuzul rasist și ticălos al lui Ondrej Kudela a avut loc pe scena internațională, iar orice eșec de a acționa din partea UEFA va fi privit ca o undă verde pentru rasism. În timpul meciului de joi cu Slavia Praga, Kudela se certa cu un jucător al lui Rangers și după ce am încercat să intervin, mi-a spus să tac și apoi mi-a spus <O secundă, prietene>. Apoi a venit la mine, și-a acoperit gura cu mâna, s-a apropiat de urechea mea și a rostit următoare cuvinte: <Ești o maimuță nenorocită, știi și tu că asta ești>.
Am fost șocat și îngrozit când am auzit un astfel de abuz rasist din partea unui jucător de fotbal profesionist. Afirmația lui Kudela, potrivit căreia pur și simplu m-a înjurat și mi-a spus că sunt un ticălor, este o minciună sfruntată, care nu e în conformitate cu nicio formă de autocontrol. Acțiunile lui Kudela au fost deliberate și premeditate, dar el a vorbit îndeajuns de tare încât colegul meu de echipă, Bongani Zungu, să audă ce a spus.
Sunt recunoscător pentru sprijinul necondiționat al echipei mele, al clubului nostrum și în special antrenorului nostrum, Steven Gerrard. Vreau să le mulțumesc fanilor lui Rangers, dar nu numai lor, ci și multor altor fani care au luat atitudine împotriva abuzurilor rasiale, nu doar împotriva mea, ci și împotriva colegului Kemar Roofe, care a fost supus unor atacuri rasiale pe Instagram. Noi, ca jucători de culoare, ne-am săturat de libertatea pe care o au acești ticăloși pe rețelele de socializare și ne întrebăm când cei de la Instagram, de pildă, vor începe să ia măsuri", a transmis Glen Kamara.

Varianta lui Kudela. Ce i-ar fi spus fotbalistul Slaviei Praga lui Kamara

"La finalul meciului, echipa noastră nu a fost lăsată să intre în vestiar. Ondrej Kudela a fost asaltat de Kamara, fiind lovit cu pumnii în față, de față cu Steven Gerrard, managerul lui Rangers. De asemenea, și reprezentanții UEFA prezenți la fața locului au fost șocați de comportamentul respectiv", a anunțat Slavia Praga, pe site-ul oficial.
Ulterior, Kudela a explicat că nu a folosit vreo remarcă rasistă în fața lui Kamara: "După un fault brutal, i-am zis jucătorului lui Rangers: "Eşti un nenorocit". Am spus-o la nervi, în emoţia meciului, dar nu am folosit vreun cuvânt care să aibă caracter rasist. Neg vehement această variantă", a explicat Kudela. Slavia Praga a anunțat poliția după incidentele regretabile de pe tunelul stadionului Ibrox, iar acum se așteaptă un comunicat oficial din partea autorităților și a oficialilor UEFA.
Fotbal
Nicolae Stanciu, dorit de Galatasaray! Ce ofertă au făcut turcii pentru campionul Cehiei
06/07/2021 LA 12:24
Fotbal
Nicolae Stanciu, sezon de vis la Slavia Praga! Românul, cel mai bun jucător străin din Cehia
29/05/2021 LA 20:17