Lionel Messi este din această vară jucătorul lui PSG. Argentinianul a semnat un contract valabil două sezoane, cu opțiune de prelungire pentru încă un an. Astăzi, presa din Franța a dezvăluit care este suma reală de bani pe care fotbalistul o poate încasa până în 2024 pe Parc des Princes.
Potrivit L'Equipe, dacă va evolua trei sezoane la Paris, Messi va câștiga în total 110 milioane de euro. În primul său an la PSG, argentinianul va câștiga 30 de milioane de euro, suma urmând a crește la 40 de milioane de euro în următorii doi ani. Cele 10 milioane în plus sunt prezentate ca un bonus de loialitate care i se va activa dacă va rămâne mai mult de un sezon în echipa de pe Parc des Princes.
Acestor sume prezentate li se vor adăuga bonusuri de performanță, atât în funcție de reușitele colective, cât și de cele individuale.
Liga
Messi va reveni la Barcelona în 2023!Anunțul de ultimă oră făcut de o sursă autorizată din Argentina
IERI LA 15:50
În plus, anual, Lionel Messi va primi un milion de euro din salariu sub formă de criptomonedele Fan Token, această metodă de plată urmând a ajuta clubul să obțină un profit anual cuprins între 25 și 30 de milioane de euro pe baza colaborării cu Crypto.com.
https://i.eurosport.com/2021/09/17/3221979.jpg

Messi, mină de aur pentru PSG

Francezii au dat lovitura cu fostul decar al Barcelonei din punct de vedere comercial. Mundo Deportivo notează că gruparea din capitala Franței a câștigat în ultima lună, de pe urma lui Messi, 80 de milioane de euro. Vorbim exact de salariul brut avut de acesta în Hexagon.
Ca atare, PSG și-a amortizat deja investiția făcută în acest an pe Messi, din tricouri vândute și atragerea noilor sponsori, care au vrut neapărat să își asocieze imaginea cu formația franceză odată cu sosirea sud-americanului.
Experții anticipează că lucrurile pot fi și mai bune din punct de vedere financiar pentru Al Khelaifi în viitor, chiar dacă e limpede că ritmul de vânzare a tricourilor cu Messi va scădea. Se vor câștiga însă mult mai mulți bani decât până la sosirea lui din bilete vândute, televiziune, din rețelele sociale și din sponsorizări.
Se estimează că, în următorul an, PSG va mai câștiga cel puțin 100 de milioane de pe urma lui Messi, după ce în prima lună și-a amortizat total investiția făcută în argentinian pentru stagiunea 2021-2022.
https://i.eurosport.com/2021/09/14/3218306.jpg
Liga Campionilor UEFA
Barcelona poate câștiga mai mult decât 3 puncte cu Inter! Miza pusă în dubla manșă cu italienii
IERI LA 14:48
Liga Campionilor UEFA
Xavi, despre o posibilă revenire a lui Messi la Barcelona: "Nu îi facem nicio favoare"
03/10/2022 LA 19:14