Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Singurul vis interzis pentru Real Madrid. Florentino Perez a dezvăluit transferul pe care nu l-a putut face niciodată

Andrei Nicolae

Actualizat 18/12/2021 la 11:49 GMT+2

Kun Aguero și modul lui de exprimare în teren au atras mereu atenția tuturor. Real Madrid și Florentino Perez s-au concentrat pe aducerea argentinianului, dar semnarea lui nu a fost niciodată posibilă, după cum susține Marca.

Barcelona's Argentinian striker Lionel Messi (2nd R) and Manchester City's Argentinian striker Sergio Aguero (L) train with the Argentina national football squad at Manchester City's Carrington training ground (Getty)

Credit imagine: Getty Images

Kun Aguero s-a retras brusc din activitate, la vârsta de 33 de ani, din cauza unor probleme cardiace. El a luat prin surprindere lumea fotbalului, dar o aritmie suferită în meciul cu Alaves l-a forțat săfacă acest pas. Problemele la inimă l-au forțat și pe Iker Casillas să spună stop. Christian Eriksen a fost și el forțat pentru moment să se retragă din activitate.
Atletico de Madrid, într-un pariu curajos și înaintea tuturor, l-a lansat în lumea bună a fotbalului din Europa la numai 18 ani. Prin felul său de a juca, de a se mișca pe teren, Kun a devenit ținta marilor cluburi, inclusiv a celor de la Real Madrid, echipă care a fost foarte aproape de a-l semna. Negocierile nu s-au finalizat însă cu succes, iar argentinianul a făcut carieră la Manchester City. Destinul a făcut ca ultimul gol al carierei să fie chiar împotriva lui Real Madrid.

Real Madrid și Florentino Perez l-au vrut pe Aguero, Atletico l-a blocat

Timp de câteva săptămâni, soarta lui Kun părea clară și albă, dar Miguel Ángel Gil (șeful lui Atletico), dupăo perioadă în care s-a tot gândit, a închis ușa unui transfer pe Bernabeu, susține Marca. Nu era o chestiune de bani, ci de prejudiciul moral care ar fi putut însemna pentru fanii rojiblanco, să-și vadă idolul în tricoul marilor rivali.
Transferul lui Kun Aguero a fost un mare vis al lui Florentino Perez, dar acesta nu s-a putut realiza niciodată. În 2011, șeful lui Real Madrid a testat un posbil transfer al argentinianului. Un joc pe Bernabeu a servit ca un prim pas.
După un derby între Real și Atletico, Kun a ieșit cu treningul rojiblanco și un tricou alb pe dedesubt, detaliu care nu a trecut neobservat: "Ce bine vă stăalbul", a comentat președintele atunci, spre surprinderea atacantului. A fost începutul unei povești care nu a avut însă finalul pe care îl căutau ambele părți.
Premier League Today
Tot sursa citată susține că gestul tricoului alb a făcut parte dintr-o listă lungă de tactici de seducție, care a mai cuprins printre altele valiza lui Silva, șervețelul lui Zidane, discuția din baie cu Joaquín, dialogul într-un birou cu Lewnadowski, complicat să mai fie implementate astăzi.
În lunile anterioare transferului la Manchester City în 2011, Kun a avut promisiunea că va fi lăsat să plece de la Atletico la o echipă mai mare. Argentinianul ar fi vrut să trăiască și să joace în același oraș, iar agenții lui au negociat cu Real Madrid. Doar că Atletico i-a închis însă ușa către un transfer în curtea marii rivale.
În cele din urmă, Aguero a plecat la Manchester City unde a stat și a scris istorie timp de un deceniu. În vară a venit să-și încheie cariera la FC Barcelona, dar totul s-a terminat mult mai repede. Partea frumoasă a poveștii, ultimul său gol a fost contra Realului!
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo