Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Atletico i-a decis viitorul lui Joao Felix! Primul club interesat de transfer și cât vor madrilenii în schimbul lui

Bianca Dumitru

Publicat 02/12/2022 la 18:21 GMT+2

Joao Felix s-ar putea despărți în perioada de mercato din iarnă de Atletico Madrid, unul dintre cluburile care și-au manifestat deja dorința de a-l transfera fiind Manchester United. Ibericii au stabilit suma pe care o vor în schimbul portughezului.

João Félix

Credit imagine: Getty Images

Joao Felix are șanse tot mai mari de a se despărți de Atletico Madrid în perioada de mercato de la începutul anului 2023. Potrivit presei internaționale, relația din fotbalist și antrenorul Diego Simeone nu s-a îmbunătățit, iar lusitanul nu-și mai dorește să continue la echipa la care nu poate ieși în evidență.
Astfel, jurnaliștii din presa internațională au anunțat că oficialii clubului de pe Civitas Metropolitano au luat decizia de a asculta ofertele venite pe numele lui Joao Felix în următoarea fereastră de transferuri.
Cei de la As.com au scris că madrilenii vor lua, însă, în considerare doar propunerile care se ridică la aproximativ 100 de milioane de euro, aceștia dorind să recupereze cât mai mult din suma investită în transferul lui (127,2 milioane de euro), în 2019.
Jurnaliștii The Times au anunțat că primul club care s-a interesat deja de semnătura lui Joao Felix este Manchester United. Oficialii "diavolilor roșii" ar fi discutat încă din vară cu agentul fotbalistului, Jorge Mendes, dar atunci Atletico nu a vrut să-l vândă sub nicio formă.
Între timp, situația portughezului s-a schimbat, iar șefii clubului de pe Old Trafford ar putea încerca să-i obțină transferul, Erik ten Hag căutând un înlocuitor pentru Cristiano Ronaldo. Rămâne de văzut, însă, dacă cei de la Manchester United vor fi dispuși să plătească suma dorită de Atletico pentru Joao Felix.
Pe urmele lusitanului s-ar mai afla, conform presei internaționale, și Bayern Munchen, care a făcut încă din vară o ofertă importantă pe numele tânărului atacant. Nemții ar fi fost dispuși să plătească 100 de milioane de euro în schimbul lui Felix, după ce l-a pierdut pe Robert Lewandowski, plecat la Barcelona.
Citește și:

Simeone a comentat ruptura dintre el și Joao Felix

Atletico Madrid a ajuns în atenția presei internaționale în prima parte a lunii octombrie, după ce jurnaliștii portughezi de la publicația A Bola au scris că Joao Felix și-a pierdut răbdarea și vrea să plece din echipa lui Diego Simeone.
Antrenorul a comentat atunci situația fotbalistului portughez. Simeone a dezvăluit de ce nu îl mai folosește atât de mult ca în alte perioade, alegând să le dea minute altor jucători.
"Voi fi foarte clar, așa cum i-am explicat și lui Joao. Vreau să câștig cu Correa, cu Joao, cu Griezmann, cu Cunha, cu Morata... Singura realitate este cea care este. În anul în care am câștigat Liga a avut un an incredibil până s-a accidentat și Correa a ajuns să joace pentru că a avut un final grozav de sezon.
În sezonul următor a început bine, cu prestații bune împotriva lui Juventus, și, datorită performanței lui bune a jucat. Acum, când evoluția lui a scăzut, alți coechipieri joacă. Pentru că eu cred că Joao este la fel ca și Correa și ceilalți.
De îndată ce revine în cea mai bună formă la antrenamente, muncește bine, reușește să înscrie, lucruri de care avem nevoie, o să joace. Dar atâta timp cât eu sunt acolo, e vorba de performanță. De aceea joacă alți fotbaliști din echipă. Este clar că de fiecare dată când a fost bun, a jucat", a spus Diego Simeone.
Antrenorul celor de la Atletico Madrid și-a continuat discursul vorbind și despre cum se înțelege Joao Felix cu coechipierii săi și a explicat care este realitatea de la echipă din punctul lui de vedere.
"Echipa este foarte bună, dar realitatea este alta, cea de pe terenul de joc. Iar în realitatea de pe gazon există un antrenor care îi alege pe cei mai buni în urma a ceea ce vede. Credeți că eu nu îl folosesc pe Joao ca să pierdem? Niciun antrenor nu face așa ceva.
Joao este un băiat fantastic, se înțelege bine cu toți colegii săi, vorbim doar de performanță de grup, nimic mai mult", a adăugat Simeone, la jumătatea lunii octombrie.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo