Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona a învins doar pe Dinamo Kiev și Viktoria Plzen în UCL, de când a plecat Messi. Xavi Simons știe de ce

Cristian Mihală

Publicat 28/10/2022 la 10:45 GMT+3

Xavi Simons, fotbalist care se află într-o formă excelentă la PSV, a criticat faptul că Barcelona nu pune deloc accent pe capitolul forță. Puștiul de 19 ani a petrecut 9 ani la La Masia și s-a izbit de un zid când a făcut pasul către PSG.

Xavi Simons (PSV) and William Saliba (Arsenal)

Credit imagine: Getty Images

Cedat în acest sezon de PSG la PSV, Simons a întrecut orice așteptări. Are 10 goluri și 4 pase decisive în 19 jocuri pentru olandezi, contribuind aseară la victoria cu Arsenal, din Europa League.
După confruntarea contra "tunarilor", mijlocașul batav a dezvăluit care e secretul formei sale. La Barcelona, nu avea parte deloc de antrenamente fizice, astfel că trecerea la PSG a fost una brutală din acest punct de vedere. Acum, după un an în care ședințele de pregătire au îmbinat jocul cu mingea și exercițiile în sala de forță, micuțul mijlocaș din Țările de Jos e la cu totul alt nivel.
"Crede-ma, la Barcelona nu muncesti prea mult in sală, lucrezi cu mingea, dar nu în sală. Când am fost la PSG, am aflat că ei lucrează foarte mult în sală, așa că a trebuit să găsesc resurse în mine pentru a face față fizic. Liga franceză a fost foarte fizică și am văzut diferențele direct", a spus Xavi Simons, citat de Marca.
Barcelona a învins doar pe Dinamo Kiev și Viktoria Plzen în Champions League, de când Messi s-a transferat la PSG. Au trecut de atunci 13 partide în cea mai importantă competiție inter-cluburi din lume, iar formația blaugrana nu s-a ridicat aproape în niciun moment la valoarea competiției. O posibilă explicație ar fi legată și de factorul fizic, așa cum a lăsat de înțeles Simons.

Xavi Simons visează la Mondial

Forma excelentă în care se află i-ar putea aduce un loc în lotul Olandei pentru Mondialul din Qatar. Chiar dacă pe postul său există multe soluții la îndemâna selecționerului Louis van Gaal, Xavi Simons are atuurile sale pentru a prinde primul său turneu final la seniori.
"Mă antrenez din greu și dau totul. Fotbal este viața mea. E un vis, cine nu vrea să joace la un Mondial", a mai spus Simons.
Xavi Simmons a evoluat la toate naționalele Under ale Olandei, începând cu U15. El nu a fost deocamdată convocat la naționala mare, dar pare doar o chestiune de timp până când acest lucru se va produce.
Olanda face parte din grupa A la Campionatul Mondial și e mare favorită să obțină locul 1, în contextul în care adversare îi sunt Qatar, Ecuador și Senegal.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo