Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona s-a reorientat după ce l-a pierdut pe Gundogan! Angel Di Maria, marele pariu al catalanilor

Dani Morar

Publicat 26/05/2023 la 21:28 GMT+3

Barcelona vrea să își facă echipă de Champions League, iar revenirea lui Leo Messi este primordială. Catalanii vor să-și întărească mijlocul terenului și, deși l-au pierdut pe Gundogan, care a semnat prelungirea cu Manchester City, catalanii s-au reorientat repede, iar Di Maria ar putea evolua pe Camp Nou din sezonul viitor.

Angel Di Maria presque en larmes après le but de Messi face au Mexique

Credit imagine: Getty Images

Barcelona a câștigat titlul în La Liga cu câteva etape înainte de final, chiar pe terenul rivalei Espanyol. Xavi vrea să-și facă o echipă cu care să se poată lupta cu șanse bune în sezonul viitor de Champions League, însă partea financiară reprezintă în continuare o problemă.
Laporta lucrează la revenirea lui Leo Messi, acesta fiind principalul obiectiv pentru perioada de mercato din vară. Catalanii sunt obligați să și vândă jucători, iar la capitolul veniri se orientează foarte mult către fotbaliștii liberi de contract sau care sunt dispuși să semneze pe salarii decente.
Mijlocul terenului este unul dintre compartimentele în care Barcelona vrea să aducă cel puțin un jucător de top. Ilkay Gundogan s-a aflat în discuții cu formația de pe Camp Nou, dar în cele din urmă a fost convins de Guardiola să semneze prelungirea cu Manchester City.
Angel Di Maria a devenit acum principala țintă a campioanei Spaniei, mai ales dacă aici se va întoarce și Messi. Mijlocașul care a devenit campion mondial cu Argentina rămâne liber de contract, iar Mundo Deportivo notează că Juventus nu îi va mai prelungi contractul.
Barcelona a mai fost în contact cu celebrul jucător atunci când acesta și-a terminat înțelegerea cu PSG. Pretențiile salariale de atunci l-au îndepărtat de echipa blaugrana, dar acest lucru pare să nu mai fie o problemă la momentul de față.
Angel Di Maria esulta dopo il gol del vantaggio segnato in Juventus-Friburgo

Barcelona poate încasa 60 de milioane de euro pe Jules Kounde

Șefii de pe Camp Nou vor să aducă mai mulți jucători importanți în lotul lui Xavi, în perioada de mercato de la finalul acestui sezon. Pentru asta, catalanii trebuie să și renunțe la câțiva fotbaliști, printre cei care ar putea pleca de la Barcelona aflându-se Ansu Fati, Raphinha, Ferran Torres și Franck Kessie.
Conform jurnaliștilor din Spania, unul dintre cei la care antrenorul nu vrea să renunțe, dar pe care Joan Laporta ar vrea să-l scoată pe piața transferurilor este Jules Kounde.
Potrivit celor de la El Nacional, președintele clubului blaugrana ar fi dispus să renunțe la fotbalistul adus cu 60 de milioane de euro de la Sevilla anul trecut, cu atât mai mult cu cât în schimbul lui ar putea încasa o sumă de minim 60 de milioane de euro.
Conform Mundo Deportivo, și Jules Kounde ar vrea să plece în vară, spunându-le asta lui Xavi și șefilor clubului. Francezul a fost folosit cu precădere ca fundaș dreapta în acest sezon, lucru care l-a deranjat.
Chiar dacă prestațiile sale au fost foarte apreciate și a jucat constant ca titular, Kounde cere garanții că va fi utilizat pe postul său de bază pentru a continua la echipă.
Christensen și Araujo au format un cuplu solid în actuala stagiune, dar Kounde este convins că se poate impune ca titular și pe postul său de bază. În aceste condiții, Xavi se confruntă cu o situație dificilă, deoarece nu ar vrea să-l piardă pe Kounde, fotbalistul pentru care șefii Barcelonei nu ar spune "nu" unui transfer.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo