Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Final de telenovelă: Gundogan a decis unde va juca, din vară

Cristian Mihală

Publicat 21/05/2023 la 17:49 GMT+3

Ilkay Gundogan (32 de ani) va rămâne la Manchester City și din vară, când îi expiră contractul. Neamțul a refuzat Barcelona și își va pune semnătura pe o nouă înțelegere cu "cetățenii".

Joshua Kimmich, Ilkay Gündogan - Manchester City - FC Bayern München

Credit imagine: Getty Images

Din 2016 pe Etihad, când a fost transferat de la Dortmund, Gundogan a avut câteva sezoane marcate de accidentări, dar în ultimele stagiuni a fost un adevărat metronom la mijlocul terenului.
În ciuda faptului că e unul dintre preferații lui Guardiola, se părea că fotbalistul cu origini turce va da curs unei noi provocări, luna trecută vorbindu-se despre faptul că a ajuns deja la un acord cu Barcelona.
Doar că Guardiola a făcut eforturi supraomenești pentru a-l păstra, iar "Gundi" a apreciat că e atât de dorit pe Etihad. În consecință, și-a dat acordul să semneze un nou contract, pe doi ani, anunță prestigiosul The Times.
Gudogan a fost unul dintre principalii artizani ai parcursului excepțional al lui City din acest sezon, jucând în nu mai puțin de 48 de meciuri. El a maract 9 goluri, având un randament excelent într-o echipă în care cel care strălucește este Haaland (52 de reușite, în toate competițiile).

Gundogan, lăudat de Guardiola, înainte de meciul cu Real Madrid

Ilkay Gundogan a fost fotbalistul lăudat de Pep Guardiola înainte de meciul din Champions League cu Real Madrid, de la jumătatea acestei săptămâni (4-0 pentru "cetățeni", care s-au calificat în finală. Mijlocașul neamț fusese decisiv pentru campioana Angliei în cel mai recent meci din Premier League, în fața celor de la Leeds, împotriva cărora a marcat o dublă.
"Îmi aduc aminte de un sezon când am câștigat, poate al doilea Premier League, Fernandinho era accidentat de mult timp și el (n.r. Gundogan) a jucat drept mijlocaș la închidere. Am avut sentimentul că fără el nu am fi putut câștiga Premier League.
Gundo este atât de inteligent.. Atât de perspicace. Atât de competitiv. Sub presiune, gestionează (n.r. situațiile) fără nicio problemă. Este unul dintre cei mai buni jucători pe care i-am antrenat. Întregul pachet. Este de clasă mondială", a declarat ibericul, citat de publicația Mirror.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo