Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Câte etape de suspendare riscă Lewandowski, după cartonașul roșu primit în meciul cu Osasuna

Alex Masgras

Publicat 09/11/2022 la 10:50 GMT+2

Robert Lewandowski a fost eliminat în minutul 31 al partidei dintre Osasuna și Barcelona. Polonezul a văzut al doilea cartonaș galben după un fault asupra unui adversar și suspendarea sa nu trebuia să fie mai mare de o etapă, dar acesta riscă să stea mai mult pe tușă, din cauza gesturilor făcute la adresa arbitrului după eliminare.

Robert Lewandowski

Credit imagine: Getty Images

Robert Lewandowski a stat doar 31 de minute în partida dintre Osasuna și Barcelona. Polonezul a primit al doilea cartonaș galben după ce și-a lovit un adversar, dar decizia nu a fost pe placul acestuia. Lewandowski a protestat, iar gesturile făcute îi pot aduce mai multe etape de suspendare.
Potrivit COPE, polonezul riscă până la trei etape de suspendare. Gil Manzano, arbitrul partidei, a scris în raport: "Odată eliminat, când se îndrepta către ieșirea de pe teren, jucătorul a făcut de două ori gesturi de dezaprobare, după care a îndreptat degetul către arbitru".
Astfel, o etapă de suspendare va fi pentru cele două cartonașe galbene primite, iar alte două etape de suspendare pot fi primite în cazul în care Comisia de Disciplină va ajunge la concluzia că gesturile lui Lewandowski au fost lipsite de respect față de arbitru.
Citește și:

Gerard Pique, eliminat și el de Gil Manzano în Osasuna-Barcelona

Gerard Pique nu a jucat în partida dintre Osasuna și Barcelona, dar fundașul spaniol a văzut și el cartonașul roșu, la vestiare. La pauză, Pique i-a reproșat centralului două faze controversate și l-a înjurat pe acesta.
În foaia oficială a meciului, Manzano a explicat detaliat eliminarea fundaşului spaniol. "Odată terminată prima repriză, fiind deja în interiorul tunelului vestiarului, Pique mi-a adresat următorii termeni: "Tu ești arbitrul care ne-a furat cel mai mult de departe. Odată ce delegatul clubului a fost informat despre expulzarea acestui jucător, acesta a continuat să repete aceleași expresii, trebuind să fie dus în vestiarul său de către personalul clubului. În timp ce era în escortat spre vestiar, m-a înjurat de mamă".
Fiind eliminat la pauză, Pique nu a mai putut juca ultimul său meci la Pamplona, încheindu-și astfel cariera în weekend, cu Almeria.
Barcelona s-a impus în cele din urmă pe finalul partidei cu Osasuna, pe care a câștigat-o cu 2-1. Gazdele au deschis scorul în minutul 6, prin Garcia, dar echipa lui Xavi a revenit în repriza secundă, prin golurile marcate de Pedri și Raphinha, în minutele 48, respectiv 85.
După această victorie, Barcelona a ajuns la 37 de puncte în 14 partide și este la 5 puncte în fața lui Real Madrid, care urmează să joace joi seară, cu Cadiz.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo