Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Marca, descoperire uluitoare despre Barcelona, în perioada cât l-a plătit pe un șef al arbitrilor

Nicu Savin

Actualizat 15/02/2023 la 21:17 GMT+2

FC Barcelona este în mijlocul unui mare scandal în Spania, după ce s-a descoperit că între 2016 și 2018 catalanii i-au plătit 1,4 milioane de € lui Enriquez Negreira, care la vremea respectivă era vicepreședinte al Comitetului Tehnic al Arbitrilor din cadrul Federației. Jurnaliștii de la Marca au analizat arbitrajele de care a avut parte Barcelona în perioada amintită și au descoperit ceva rar.

Pedro Gonzalez 'Pedri' of FC Barcelona celebrates after scoring his team's first goal during the LaLiga Santander match between Villarreal CF and FC Barcelona at Estadio de la Ceramica on February 12, 2023 in Villarreal

Credit imagine: Getty Images

FC Barcelona traversează un moment excelent din punct de vedere sportiv, luând deja o opțiune serioasă pentru cucerirea titlului în La Liga (are 11 puncte avans față de Real Madrid), dar imaginea clubului este pătătă de un scandal izbucnit astăzi.
Concret, catalanii i-ar fi achitat 1,4 milioane de € lui Enriquez Negreira, între 2016 și 2018. Fostul arbitru ocupa la vremea respectivă funcția de vicepreședinte al Comitetului Tehnic al Arbitrilor din cadrul Federației, ceea ce poate genera suspiciuni uriașe. Cele două părți trebuie să justifice acum tranzacția și se pare că Negreira le-a spus deja procurorilor că a primit banii pentru servicii de consultanță oferite Barcelonei. Acesta ar fi participat la mai multe ședințe în care le explica jucătorilor cum să se comporte în timpul meciurilor și cum să abordeze fiecare partidăîn funcție de cine e la centru, pentru că arbitrii au stiluri diferite.

FC Barcelona nu a primit niciun penalty împotrivă mai bine de doi ani

Barcelona a reacționat printr-un comunicat oficial, în care a subliniat că astfel de practici sunt ceva normal la marile cluburi, dar e clar că șefilor de pe Camp Nou nu le-a căzut deloc bine apariția acestei știri în spațiul public.
Jurnaliștii de la Marca s-au întors în timp și au analizat arbitrajele de care a avut parte Barcelona între 2016 și 2018, timp în care îl plătea pe Negreira. Aceștia au scos la iveală o statistică uluitoare, care poate da naștere la și mai multe interpretări. Concret, adversarii Barcelonei nu au beneficiat de niciun penalty mai bine de doi ani (14 februarie 2016 și 1 martie 2018).
Ibericii au comparat cifrele legate de arbitraj dintre Barcelona și Real Madrid în sezoanele 2017-2018 și 2018-2019, când cele două forțe și-au împărțit numărul de trofee. Astfel, catalanii au avut 14 penalty-uri pentru și două împotrivă, iar madrilenii au beneficiat de 18 lovituri de la 11 metri, dar au fost și penalizați de 8 ori în acest sens. În același timp, Barcelona a primit doar 3 cartonașe roșii și 14 adversari au fost eliminați, iar jucătorii lui Real Madrid au văzut 6 roșii și 7 adversari au fost eliminați.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo