Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Orice pentru Barcelona! Un jucător al catalanilor este dispus să își scadă salariul pentru a rămâne

Nicu Savin

Publicat 02/08/2022 la 09:51 GMT+3

Miralem Pjanic este dispus să aibă parte de o scădere salarială doar pentru a continua sub comanda lui Xavi. Au existat deja primele discuții, iar jucătorul așteaptă o hotărâre din partea conducerii.

Samuel Umtiti of FC Barcelona, Pjanic of FC Barcelona, Martin Braithwaite of FC Barcelona during the La Liga Santander match between Athletic de Bilbao v FC Barcelona at the Estadio San Mames on January 6, 2021 in Bilbao Spain

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Mijlocașul și-a arătat interesul de a rămâne la Barcelona și este dispus să renunțe la o parte din salariu pentru a rămâne la clubul catalan. Pjanic, în vârstă de 32 de ani, se află sub contract cu trupa antrenată de Xavi până în 2024, iar salariul său mare reprezintă o adevărată problemă. După criza financiară prin care a trecut, Barca nu se mai joacă și dorește să nu mai întâmpine probleme de acest gen.
Pjanic a fost în Statele Unite alături de echipă și s-a pregătit pentru noul sezon. Acolo, relația sa cu Xavi s-a îmbunătățit foarte mult, iar șansele să rămână pe Camp Nou au crescut, conform Mundo Deportivo. Antrenorul i-a explicat bosniacului că nu va putea fi păstrat cu actualul salariu, fapt ce l-a determinat pe Pjanic să accepte o eventuală tăiere.
Sosit de la Juventus, în 2020, mijlocașul nu a impresionat la Barcelona și a strâns doar 19 partide în primul său sezon aici. Anul trecut a fost împrumutat la Beșiktaș Istanbul, unde a jucat 20 de meciuri, fără a reuși vreun gol. Deși părea să aibă bagajele făcute, Pjanic l-a impresionat pe Xavi și luptă pentru a-și câștiga un loc în echipă.
"Mi-a plãcut foarte mult. S-a adaptat foarte bine în vestiar ?i nu numai. Are o viziune unicã. Este un jucãtor grozav. Vom vedea de acum pânã la finalul perioadei de pregãtire. Tehnic e foarte bun", a spus antrenorul Barcelonei despre Pjanic.
Citește și:

FC Barcelona s-a redresat din punct de vedere economic

După marea criză prin care a trecut, Barca este pe drumul cel bun din punct de vedere financiar. Laporta a anunțat că va putea realiza noi transferuri după ce a reușit să vândă 25% din Barca Studios pentru suma de 100 de milioane de euro. Acești bani vor putea fi folosiți pentru a mai face cel puțin un transfer important.
Marea problema o reprezintă, însă, plecările. Chiar dacă Mingueza a fost deja prezentat la Celta Vigo, situațiile lui Umtiti sau a lui Braithwaite nu s-au rezolvat. Clubul vrea să scape de salariile acestora, în condițiile în care nici nu se va baza prea mult pe ei în noul sezon.
O altă plecare care ar facilita situația este cea a lui Frenkie de Jong. Se așteaptă între 80 și 100 de milioane în schimbul său, iar Manchester United și Chelsea sunt pe fir. Această mutare e principala problemă care trebuie rezolvată la catalani. Se vorbește depre o venire a lui Bernardo Silva, pe un salariu mai mic decât are olandezul la momentul actual.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo