Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Real Madrid transferă eroul Spaniei din Liga Națiunilor

Cristian Mihală

Publicat 16/06/2023 la 12:28 GMT+3

Oficialii celor de la Real Madrid sunt aproape de transferul unuia dintre cei mai importanți jucători ai naționalei Spaniei din această ediție a Ligii Națiunilor. Este vorba despre Joselu, atacantul celor de la Espanyol, care a marcat golul decisiv în victoria de aseară din semifinalele Ligii Națiunilor împotriva selecționatei Italiei (scor 2-1).

Joselu celebrates scoring during the UEFA Nations League semi-final between Spain and Italy at the De Grolsch Veste Stadium in Enschede on June 15, 2023

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Achim Sturzu
Sezonul precedent al celor de la Real Madrid a fost marcat de două dezamăgiri. Deși "galacticii" au câștigat Cupa Regelui Spaniei, elevii lui Ancelotti nu au reușit să se impună în cele două competiții cu adevărat importante. În Liga Campionilor madrilenii au fost eliminați de eventualii câștigători, Manchester City, în semifinale, fiind zdrobiți cu scorul general de 5-1, în timp ce La Liga a fost câștigată de Barcelona, băieții lui Ancelotti ocupând poziția secundă.

Joselu, aproape de Real Madrid

Florentino Perez, președintele celor de la Real Madrid, nu este mulțumit de evoluțiile din campania anterioară ale jucătorilor, și caută întăriri pentru lotul lui Carlo Ancelotti. Mbappe va veni abia în 2024, astfel că e nevoie de un înlocuitor pentru Benzema, plecat la Al Ittihad. Potrivit jurnalistului italian Fabrizio Romano, Joselu, eroul Spaniei cu Italia, este unul dintre jucătorii doriți cu insistență de directorul madrilenilor.
Jucătorul ar fi acceptat deja propunerea salarială oferită de "galactici", așteptând acum ca Espanyol să dea undă verde transferului. Deși echipa sa a retrogradat, clasându-se pe penultimul loc din La Liga, spaniolul a avut un sezon individual de senzație. Atacantul a înscris 16 goluri în 34 de meciuri jucate în principala competiție internă, oferind de asemenea și două pase decisive. Joselu a debutat pentru selecționata Spaniei în luna martie a acestui an, marcând 3 goluri în 3 apariții, ghidându-i pe "Los Rojos" în finala Nations League.
Joselu a jucat doar 3 meciuri pentru Spania, reușind 5 șuturi (4 pe poartă). Dintre acestea, 3 s-au transformat în gol, având o medie de o reușită la fiecare 27 de minute.
Joselu și-a început cariera la Real Madrid, evoluând pentru echipa de juniori a clubului. A fost folosit și în 2 meciuri pentru echipa de seniori, reușind să înscrie de două ori. El a mai jucat, pe lângă Espanyol, pentru Celta Vigo, Hoffenheim, Eintracht Frankfurt, Hannover, Stoke City, Deportivo La Coruna, Newcastle și Alaves. Spaniolul nu a câștigat niciun trofeu în carieră.
Madrilenii au oficializat deja transferul verii, aducându-l pe Jude Bellingham de la Borussia Dortmund pentru 103 milioane de euro. O altă mutare importantă a "galacticilor" este despărțirea de unul dintre cei mai emblematici jucători din istoria recentă a clubului, Karim Benzema, care a plecat în Arabia Saudită, la Al-Ittihad.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo