Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Soarta lui Ancelotti, decisă! Italianul a făcut anunțul: "M-am întâlnit cu Florentino Perez ieri"

Cristian Mihală

Publicat 20/05/2023 la 15:46 GMT+3

Antrenorul Carlo Ancelotti a ţinut să pună capăt incertitudinilor legate de viitorul său, anunţând sâmbătă că îşi va duce până la capăt contractul cu Real Madrid, care expiră în iunie 2024, informează Reuters.

Carlo Ancelotti & Florentino Perez

Credit imagine: Getty Images

În vârstă de 63 de ani, Ancelotti era dorit în postul de selecţioner al Braziliei, rămas vacant după Cupa Mondială 2022, lucru confirmat recent chiar de preşedintele Confederaţiei Braziliene de Fotbal (CBF), Ednaldo Rodrigues.
După înfrângerea usturătoare suferită de Real Madrid în faţa formaţiei Manchester City (scor 0-4), miercuri, în semifinalele Ligii Campionilor, au apărut speculaţii cu privire la o eventuală demitere a lui Ancelotti, după ce madrilenii au eşuat şi în tentativa de a-şi păstra titlul în Primera Divison.
"Toată lumea ştie foarte bine care este situaţia mea: am contract până la finele sezonului 2023/2024 şi voi rămâne", a declarat Ancelotti în cursul unei conferinţe de presă. "M-am întâlnit cu Florentino Perez ieri și mă susține, are încredere în mine. Vom continua împreună. Clubul mi-a garantat că voi rămâne. Brazilia? Toată lumea știe că sunt sub contract și vreau să rămân aici", a mai spus italianul.
Preşedintele clubului, Florentino Perez, a fost destul de evaziv atunci când a fost chestionat în legătură cu continuitatea lui Ancelotti, după victoria obţinută de Real Madrid în faţa formaţiei Osasuna (2-1), în finala Cupei Spaniei.
Reuters reaminteşte că Ancelotti a fost concediat de Perez în 2015, la doar un an după ce a condus-o pe Real Madrid la câştigarea celui de-al zecelea titlu de campioană a Europei, pe care fanii clubului din capitala Spaniei îl aşteptau de mult timp.
Dacă Ancelotti va rămâne pe Bernabeu, 10 alți fotbaliști sunt pe picior de plecare de la formația de pe Bernabeu, anunță sport.es. Din fericire pentru club, nu vorbim de nume foarte mari, în general, ci de jucători care s-au chinuit să prindă minute în mandatul tehnicianului italian.

Cine e pe "lista neagră" la Real Madrid

1. Lucas Vazquez - Va împlini 32 de ani și, deși rolul lui a fost destul de important în unele momente din sezon, nu va fi păstrat.
2. Lunin - Nu a convins, iar Real Madrid nu are în acest moment o rezervă de talie importantă pentru Courtois. Florentino Perez își dorește un goalkeeper cu experiență, care să ofere liniște în cazul în care belgianul e indisponibil.
3. Vallejo - Nu a contat în acest sezon, prinzând doar 88 de minute. Viitorul lui este departe de Bernabéu.
4. Odriozola - Cu un potențial important, la un moment dat, nu a convins stafful tehnic. A jucat doar 92 de minute în actuala stagiune, în toate competițiile.
5. Nacho - Contractul lui se termină în această vară și nu s-au făcut încă demersurile pentru prelungire. Fotbalistul însuși ar prefera o nouă aventură, unde să joace mai mult.
6. Ferland Mendy - Fundașul stânga a pierdut lupta pentru titularizare cu Camavinga și are ofertă de la Arsenal. Se speră ca în schimbul lui să se obțină o sumă de bani importantă.
7. Ceballos - Nu a dezamăgit, când i s-au oferit minute, dar Perez nu crede că are valoarea necesară pentru a se impune la nivel de prim "11" în noul proiect. Și în schimbul lui se așteaptă o ofertă importantă, care să ajute clubul în viitoarea perioadă de mercato.
8. Hazard - Probabil cel mai mare "flop" din istoria lui Real Madrid. Deși nu a mai fost accidentat, belgianul nu a jucat aproape deloc pentru Ancelotti. Real vrea să scape de salariul său uriaș și speră să îl cedeze în Premier League. Din nefericire pentru club, belgianul a refuzat până acum orice ofertă, nefiind dispus să renunțe la contractul uriaș pe care îl are.
9. Mariano - Nu a reușit deloc să fie o alternativă pentru Benzema, deși s-a investit multă încredere în el. A refuzat să fie împrumutat în acest sezon, dar stagiunea 2023-2024 îl va găsi departe de capitala Spaniei, în mod normal.
10. Asensio - Singurul din această listă pe care Florentino Perez și-l dorește în continuare. Doar că spaniolul e la final de contract și nu dă semne că ar vrea să prelungească. Mai multe formații cu nume și-au manifestat interesul pentru el, astfel că sunt șanse mari să plece din postura de jucător liber de contract.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo