Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Super-transferul care l-a convins pe Xavi să rămână la Barcelona! Mutare de vis pe Camp Nou

Cristian Mihală

Actualizat 25/04/2024 la 09:19 GMT+3

Xavi va fi antrenorul Barcelonei și în sezonul viitor, iar rămânerea lui are legătură cu promisiuni ferme din partea conducerii privind întărirea echipei. Bernardo Silva a fost marea dorință a tehnicianului în perioada de mercato din vară, iar Laporta și Deco i-au garantat că starul lui City va ajunge în vară în Catalunya.

Soccer Xavi Barcelona

Credit imagine: SNTV

Xavi Hernandez și-a anunțat plecarea de la Barcelona la finalul lunii ianuarie, după o perioadă în care catalanii au pierdut Supercupa Spaniei și au fost eliminați din Cupa Regelui. Antrenorul a spus în mai multe rânduri că nu se va răzgândi, dar președintele clubului a insistat destul de mult pe lângă el pentru a-l convinge să rămână. Potrivit celor de la Mundo Deportivo, se pare că Joan Laporta a reușit ce și-a propus, făcându-l pe Xavi să decidă să continue pe Camp Nou. Tehnicianul s-ar fi hotărât să-și ducă înțelegerea la bun sfârșit, astfel că o va mai antrena un sezon pe Barcelona.
Dorința de a pleca de pe Camp Nou a avut în primul rând legătură cu lipsa de perspective a clubului, în măsura în care în vară Barcelona l-a transferat pe bani doar pe Oriol Romeu (3,4 milioane de euro). Xavi avea o listă de transferuri plină de nume importante, care să îi ajute pe catalani să își păstreze titlul cucerit sezonul trecut, dar care să pună umărul și la o campanie cât mai lungă în Champions League. În contextul în care Real Madrid face mutări impresionante, pe Bernabeu urmând să sosească în vară Kylian Mbappe și Alphonso Davies, Xavi a considerat că nu are cum să lupte de la egal la egal cu marea rivală și a "ridicat mâna", recunoscându-se învins.
În cele din urmă, Laporta și directorul sportiv Deco l-au convins să rămână, garantându-i că va avea un buget important de achiziții în vară. Bernardo Silva, jucătorul aflat în fruntea listei de transferuri a lui Xavi, va fi adus în Catalunya, acesta dorind neapărat să evolueze pentru formația blaugrana.
"Bernardo Silva e nebun să ajungă la Barcelona", notează sport.es. Conform sursei citate, portughezul are o clauză de reziliere de doar 50 de milioane de lire, echivalentul a 58 de milioane de euro, sumă care nu ar fi imposibil de plătit de către gruparea blaugrana, în ciuda problemelor financiare.
Silva ar deveni al doilea mijlocaș important transferat de Barcelona de la Manchester City, după Ilkay Gundogan. Neamțul a ajuns pe Camp Nou în vara lui 2023, liber de contract.
Bernardo Silva are 30 de ani și are o cotă de piață de 80 de milioane de euro. În acest sezon a marcat 11 goluri și a oferit 5 assisturi sub comanda lui Pep Guardiola.

Care e adevărul din spatele rămânerii lui Xavi? Variantă incredibilă lansată de spanioli

Deși Laporta a părut că a făcut totul pentru ca Xavi să rămână, întrerupând orice negociere cu alt antrenor pentru a-i arăta fostului mijlocaș cât de mult își dorește să continue pe Camp Nou, sport.es vine cu o variantă neașteptată în privința dealului dintre părți.
Concret, deși ar fi anunțat în urmă cu 3 luni că pleacă, Xavi ar fi fost cel care s-a răzgândit și ar fi cerut banii aferenți contractului până în iunie 2025 dacă nu va mai continua pe Camp Nou.
Această schimbare de poziții din partea tehnicianului nu l-a deranjat atât de mult pe Laporta, care avea încredere în calitățile tânărului antrenor, dar a provocat o ruptură între președinte și Consiliul de Administrație al clubului, anunță sursa citată. Asta pentru că vicepreședintele Rafa Yuste și membrii ai secretariatului tehnic, precum Enric Masip sau Bojan Krkic aveau alte variante pentru banca Barcelonei. În plus, acestora li s-a părut complet lipsită de respect atitudinea lui Xavi și ar fi vrut ca acesta să plece, chiar dacă clubul ar fi trebuit să îi acorde compensații.
Laporta a bătut însă palma cu fostul mijlocaș, fără a ține cont de opinia CA al Barcelonei, astfel că Xavi va rămâne până în 2025 la club. O conferință de presă care să anunțe rămânerea tehnicianului va fi organizată cel mai probabil azi.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo