Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Xavi a anunțat că pleacă de la Barcelona la finalul sezonului! Explicațiile managerului catalanilor

Nicu Savin

Actualizat 27/01/2024 la 23:29 GMT+2

Xavi Hernandez a anunțat că va pleca de la Barcelona la finalul acestei stagiuni. Managerul a fost extrem de afectat de eșecul cu Villarreal, scor 3-5, și a explicat că nu va mai continua din vară, dar a preferat să facă acum intenția sa publică, pentru ca jucătorii să se elibereze de presiune.

Barcelona head coach Xavi

Credit imagine: Getty Images

Barcelona nu reușește să-și revină după eșecul drastic în fața marii rivale Real Madrid în finala Supercupei Spaniei (1-4). După acea înfrângere, catalanii au câștigat chinuit meciurile cu Unionistas (Cupa Regelui) și Betis, dar în această săptămână au suferit alte două eșecuri greu de digerat.
Mai întâi, echipa lui Xavi a pierdut 2-4 la Bilbao, după prelungiri, în Cupa Regelui, iar azi a fost învinsă dramatic de Villarreal, scor 3-5, după un final absolut dramatic. Xavi a fost un car de nervi în timpul meciului, după ce arbitrul a anulat un penalty acordat inițial pentru henț, iar la flash-interviul de după meci a criticat dur decizia, dar adevărata "bombă" avea să fie detonată la conferința de presă.

Xavi va pleca de la Barcelona la finalul sezonului

Managerul catalanilor a surprins întreaga asistență, anunțând că nu va mai continua pe banca Barcelonei după finalul acestui sezon. Xavi crede că clubul are nevoie de un om nou la cârma echipei și speră că jucătorii se vor elibera de presiune odată cu anunțul său și vor juca mult mai bine până la vară.
"Înainte de a-mi pune întrebările pertinente, aş dori să vă anunţ că de pe 30 iunie nu voi continua ca antrenor la Barcelona. Este o decizie pe care am luat-o cu președintele și cu Rafa Yuste. Clubul are nevoie de o schimbare de dinamică. Gândind ca ca un fan și ca un om de club, cel mai bine este să plec. Voi da tot ce am mai bun în aceste luni rămase, încă putem face un sezon bun. Acesta este mesajul pe care aș vrea să-l transmit, cu liniștea sufletească de a lua această decizie cu bun simț, gândindu-mă la club mai mult decât la mine. Jucam cu prea multă presiune, sper că jucătorii se vor elibera acum.", a spus Xavi, citat de Sport.es.
Xavi a spus mereu că este o onoare să fie antrenorul Barcelonei, dar acum a explicat și cât de dificil e să se afle în această postură: "Sentimentul de a fi antrenor al Barcelonei este neplăcut, crud, ești lipsit de respect și este o pierdere groaznică pentru sănătatea ta mintală. Sunt pozitiv, dar energia coboară până la punctul în care spui că nu are rost să continui. Un lucru era dacă mă afecta doar pe mine, dar afectează clubul, de aceea decid că plec pe 30 iunie."
Xavi Hernandez a ajuns pe banca Barcelonei în noiembrie 2021, când l-a înlocuit pe Ronald Koeman. Cu el la timonă, catalanii au câștigat titlul în La Liga și Supercupa Spaniei în sezonul trecut, dar au dezamăgit în cupele europene. De altfel, acest sezon e primul în care Barcelona ajunge în primăvara Champions League în era Xavi. Luna viitoare, formația catalană va juca cu Napoli în optimile de finală. După ce a anunțat că va părăsi echipa la vară, Xavi a spus că are mare încredere că Barcelona poate termina în glorie sezonul, de ce nu chiar prin câștigarea Champions League. În La Liga, catalanii sunt pe locul 3, la 10 puncte de Real Madrid și Girona.
Xavi Hernandez este al doilea antrenor al unui club de top care și-a anunțat plecarea la finele stagiunii. Primul a fost Jurgen Klopp, care a dezvăluit vineri că o va părăsi pe Liverpool în iunie. Va fi o vară fierbinte în fotbalul european.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo