Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Xavi a schimbat tot, în ofensivă! Ferran Torres, "veteranul" din atacul Barcelonei

Cristian Mihală

Publicat 11/09/2023 la 13:20 GMT+3

Ultimul căpitan care a ridicat trofeul Champions League la Barcelona, Xavi Hernandez, a revenit la echipă în rolul de antrenor principal, în noiembrie 2021. În misiunea lui de a face Barcelona de acum să semene cu Barcelona din 2015, tehnicianul a schimbat o mulțime de jucători. În atacul echipei s-au produs cele mai multe schimbări, iar în prezent veteranul atacului este Ferran Torres.

Ferran Torres et Xavi

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Deian Marisescu
Antrenorul spaniol i-a găsit la echipă, când s-a întors pe Camp Nou ca antrenor, pe Dembélé, Yusuf Demir, Memphis Depay, Martin Braithwaite, Luuk de Jong, Ansu Fati, Sergio Agüero (retras la scurt timp) și Philippe Coutinho. Cu prima ocazie, cea a ferestei de transferuri din ianuarie 2022, ofensiva lui Xavi avea să sufere primele schimbări.
Barcelona a realizat atunci 5 mutări; a renunțat la Yusuf Demir, care avea să plece la Rapid Viena și la Philippe Coutinho, împrumutat la Aston Villa (ulterior cumpărat de englezi pentru 20 de milioane). În privința sosirilor, prima mutare a fost Ferran Torres, de la Manchester City, pentru 55 de milioane. A urmat Pierre-Emerick Aubameyang, adus gratis, după despărțirea de Arsenal. Ultimul transfer a fost Adama Traoré, jucător produs de Barcelona, împrumutat de la Wolverhampton Wanderers.
La finalul sezonului, Adama Traoré s-a întors la Wolverhampton Wanderers, iar Xavi a fost forțat, din cauza problemelor financiare, să renunțe și la Aubameyang, care se integrase repede la echipă. Pe lângă aceștia, au plecat și Luuk de Jong, respectiv Martin Braithwaite. În aceeași pauză de mercato, la Barcelona au venit Raphinha și Lewandowski, două mari pariuri ale lui Xavi. În iarnă sezonului 2022-2023, Memphis Depay a fost tranferat la Atletico. Barcelona avea să câștigat tilul în La Liga cu Dembélé, Ansu, Ferran, Raphinha și Lewandowski.
Perioada de transferuri încheiată recent a consemnat alte schimbări în atacul Barcelonei. Prin plecarea lui Dembélé la Paris Saint-Germain și împrumutul lui Ansu Fati la Brighton, Barcelona a schimbat toți oamenii de atac de la sosirea lui Xavi. Împrumutul de ultimă oră al lui João Félix și aducerea la prima echipă a lui Lamine Yamal, un nou produs al academiei catalane, sunt câștigurile acestui început de sezon.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo