Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona, final prematur de mercato? Anunț îngrijorător al lui Xavi legat de transferuri

Dani Morar

Publicat 03/01/2024 la 18:15 GMT+2

Barcelona încă are probleme mari din punct de vedere financiar și nu își permite cheltuirea unor sume mari pe transferuri. Campania de mercato s-ar putea încheia odată cu aducerea lui Vitor Roque, Xavi făcând un anunț care nu a fost deloc pe placul fanilor.

Xavi

Credit imagine: Getty Images

Barcelona l-a transferat în vara trecută pe Vitor Roque, dar brazilianul a fost lăsat să continue la Palmeiras, ajungând în Spania abia în ultimele zile ale anului 2023.
Brazilianul este singura noutate din lotul lui Xavi pentru a doua parte a sezonului și ar putea rămâne așa. Chiar dacă perioada de mercato este abia la început, antrenorul catalanilor a dezvăluit că nu știe dacă vor mai putea fi realizate alte transferuri din cauza fair-play-ului financiar.
Xavi a vorbit despre Aleix Garcia și a recunoscut că nu a discutat personal cu jucătorul, în timp ce staruri precum Haaland sau Mbappe nu pot fi menționate pentru moment în vederea unei mutări pe Camp Nou.
"Haaland sau Mbappe? Nu cred că ne putem gândi ca Haaland sau Mbappe să ni se alăture acum. Nu ne permitem acești jucători, din păcate. Sunt fericit cu jucătorii pe care îi am la dispoziție. Trebuie să ajungem la cel mai bun nivel al nostru deoarece acest club trebuie să fie mereu în top.
Nu am vorbit nici cu Aleix Garcia. Nu știu dacă mai putem aduce alți jucători din cauza fair-play-ului financiar. Messinho de la Palmeiras? Nu știu multe despre el, să fiu sincer. Suntem concentrați pe alte lucruri în acest moment", a declarat Xavi, citat de Fabrizio Romano.

Barcelona ar putea realiza și alte transferuri, anunță Mundo Deportivo

Barcelona a încheiat anul 2023 destul de greu, în ultimele patru meciuri oficial obținând o singură victorie, în campionat, cu Almeria, scor 3-2.
Campioana en-titre din Spania se află acum pe locul al 4 în clasamentul din La Liga, fiind la egalitate de puncte (38) cu Atletico Madrid și cu 7 puncte în spatele celor de la Girona și Real Madrid, care se află în fruntea ierarhiei.
Această clasare este cauzată, în mod evident, și de numeroasele absențe din lotul lui Xavi. Ter Stegen, Gavi sau Pedri sunt doar câțiva dintre jucătorii care au suferit accidentări de-a lungul acestui sezon, unii dintre ei fiind nevoiți să stea întreaga stagiune pe bară.
Astfel, este de așteptat ca echipa blaugrana să facă mai multe mutări importante în perioada de mercato din această iarnă, pentru a acoperi golurile din lotul lui Xavi. De altfel, antrenorul catalan a vorbit înaintea ultimei partide din 2023 despre dorințele pentru fereastra de transferuri din următoarele săptămâni, mărturisind că vrea un jucător care să se asemene cu Gavi.
Prima mutare din această iarnă a ajuns deja la Barcelona, fiind vorba despre Vitor Roque, pentru care catalanii s-au înțeles încă din vară cu cei de la Athletico Paranaense, în schimbul sumei de 40 de milioane de euro.
Conform jurnaliștilor Mundo Deportivo, catalanii ar putea să mai facă și alte transferuri, ținând cont de faptul că în ultimele 26 de sezoane au adus 21 de jucători în iarnă. Cei mai mulți fotbaliști au fost aduși la începutul anului 2022, când pe Camp Nou au sosit Dani Alves, Ferran Torres, Adama Traore și Pierre-Emerick Aubameyang, în timp ce la începutul anului trecut nu au făcut nicio mutare.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol