Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona, peformanță rară. Ultima oară când a reușit așa ceva a câștigat titlul de campioană în Spania

Andrei Nicolae

Publicat 19/02/2024 la 13:10 GMT+2

Barcelona a pierdut multe puncte în acest sezon acasă, dar în deplasare rămâne neînvinsă. Liderul Real Madrid este cu 8 puncte în fața catalanilor, dar potrivit unui statistici Barcelona poate deveni campioană. Echipa a ajuns să aibă o serie de invincibilitate în deplasare și nu acasă, așa cum se întâmplă de obicei în fotbal.

Robert Lewandowski vom FC Barcelona

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Alina Chiță
Barcelona vrea să rămână în lupta pentru titlu, iar catalanii au câștigat în această etapă în deplasarea de la Celta Vigo de sâmbătă, cu un gol din penalty, înscris în prelungirile partidei de Robert Lewandowski. Barça este pe locul trei în clasament datorită victoriilor numeroase din deplasare.
În deplasare, Barcelona este încă neînvinsă și a egalat seria de 12 meciuri fără înfrângere în deplasare, pe care o semnase în sezoanele 2010/11 și 2017/18. Ce este interesant este faptul că în ambele sezoane a reușit să câștige campionatul, conform AS.
În sezonul 2010-11, Barça nu a pierdut în deplasare până în etapa a 34-a, la San Sebastian cu Real Sociedad, scor 2-1. A fost singura înfrângere din acea campanie în deplasare pentru echipa de pe Camp Nou. Catalanii au ajuns să meargă la Canaletas pentru a sărbători după ce au adunat 96 de puncte, cu patru mai multe decât Real Madrid.
Șapte sezoane mai târziu, în 2017-18, Barça a suferit din nou o singură înfrângere în deplasare. În acest caz, a venit în penultima etapă. Levante a câștigat un meci cu 5-4, dar titlul fusese decis de câteva săptămâni. Barcelona a ajuns la 93 de puncte, față de 79 ale lui Atlético, care a fost vicecampioană.
Citește și:

Barcelona este și echipa din La Liga cu cele mai multe puncte obținute în ultimele minute ale jocului

Dacă Barcelona reușește să lege mai multe victorii și să aibă aceleași succese din deplasare și pe Montjuic, le poate pune probleme celor de la Real Madrid. Pare greu de crezut totuși că Barca mai are șanse la titlu. Diferența din clasament este de 8 puncte, Barcelona are 54 de puncte și Real Madrid 62 de puncte, după etapa 25 din La Liga.
Potrivit OPTA, Barcelona este echipa cu cele mai multe puncte obținute din minutul 76 (24 de punct), asta după golul victoriei la Balaídos venit în minutul 97. Pe de altă parte, Celta a pierdut cele mai multe puncte în ultimul sfert de oră al meciului, 13.
Recent, Barça a reușit o remiză împotriva Granadei marcând în minutul 80 și a învins-o pe Betis cu două goluri în minutele 90 și 92. Iar cu Las Palmas a obținut victoria cu un penalty în minutele de prelungiri.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo