Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tom Lockyer a rememorat momentul în care a făcut stop cardiac pe teren: "E cel mai îngrijorător lucru"

Andrei Nicolae

Actualizat 19/02/2024 la 12:55 GMT+2

Tom Lockyer a crezut că ar putea să moară după ce a suferit un stop cardiac în timpul meciului lui Luton Town la Bournemouth, dar spune că vrea să joace din nou fotbal. Jucătorul galez în vârstă de 29 de ani a fost resuscitat după ce inima sa a încetat să mai bată timp de două minute și 40 de secunde în meciul din etapa a 17-a din Premier League din decembrie.

Tom Lockyer of Luton Town during the Premier League match between Aston Villa and Luton Town at Villa Park on October 29, 2023 in Birmingham, England.

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Alina Chiță
Medicii i-au salvat viața lui Lockyer, iar jucătorul lui Luton nu va face nimic împotriva sfatului specialiștilor, în ceea ce privește reluarea carierei sale. Aceasta a fost a doua oară când Lockyer a avut o problemă cardiacă, după ce s-a mai prăbușit în finala play-off-ului câștigat de "pălărieri" împotriva lui Coventry City pe Wembley, în luna mai a anului trecut.
"Sunt incredibil de norocos că sunt în viață. Voi fi sfătuit de personalul medical și de specialiști, dar dacă ar exista o șansă să pot juca din nou, și nu am de gând să fac nimic împotriva recomandărilor specialiștilor, atunci mi-ar plăcea să o fac. Este mult prea devreme pentru a spune, mai sunt multe teste și lucruri care trebuie să se întâmple în spate, dar nu aș exclude această posibilitate", a declarat Lockyer duminică la Sky Sports.
După o intervenție chirurgicală minoră, el a fost capabil să joace din nou și a fost căpitanul lui Luton în prima ligă - inclusiv marcând primul său gol în Premier League - înainte de al doilea incident de pe 16 decembrie de pe Vitality Stadium.
Citește și:

"Aș putea să mor aici", gândea Lockyer când s-a trezit după resuscitările medicilor care i-au salvat viața

"A fost doar o zi normală și acesta este cel mai îngrijorător lucru. Alergam până la linia de mijloc și am fost foarte amețit. Îmi amintesc că mă gândeam că voi fi bine într-o secundă și până la urmă nu a mai fost așa. M-am trezit și paramedicii și toată lumea era peste tot. S-a întâmplat și în luna mai, dar am știut instantaneu că acest lucru era diferit. Ultima dată m-am trezit aproape dintr-un vis, de data aceasta m-am trezit dintr-un neant", a spus apărătorul Țării Galilor.
"Imediat a fost un pic mai multă panică din partea paramedicilor, a fizioterapeuților și a medicilor clubului. Eram puțin dezorientat, nu puteam să vorbesc sau să mă mișc, încercam doar să înțeleg ce se întâmplă. În timp ce se întâmpla asta, îmi amintesc că mă gândeam: 'Aș putea muri aici' și este un gând destul de suprarealist să mă gândesc la asta și să nu pot să mă mișc și să reacționez".
Lockyer spune că a simțit cum medicii îi pun perfuzia în braț și a vorbit despre "ușurarea" sa când și-a revenit. El menționează că are un mic dispozitiv de înregistrare montat în piept, încă din luna mai, după primul incident de acest fel.
"Două minute și 40 de secunde am fost inconștient. Am avut nevoie de defibrilator pentru a mă resuscita. Le mulțumesc enorm paramedicilor și medicilor de la club implicați pentru că fără ei nu aș fi fost aici."
Lockyer a adăugat: "Eu doar am trăit-o, dar toți, în special familia mea, au trăit momente mai grele decât mine văzându-mă așa. Tatăl meu a fost acolo (n.r. la Bournemouth), iar prietena mea era însărcinată în șapte luni la acea vreme, așa că instantaneu acolo se duc gândurile mele. M-am cam trezit și imediat ce m-am orientat am fost bine, m-am simțit bine. Nu am avut nicio durere, amețeală sau durere.
Mama mea era acasă și asculta la radio cu fratele meu. Bournemouth a marcat și ea a făcut o ceașcă de ceai, iar fratele meu a închis radioul. Ea a întrebat:'Ce faci?', iar el a trebuit să spună: 'Tom a căzut din nou pe teren '. Așa că lucrurile de genul acesta sunt cele mai importante și este cel mai greu de gestionat."
De atunci, i s-a montat un dispozitiv, descris ca un defibrilator încorporat, care îi va da automat un șoc la inimă dacă este necesar și a glumit că "aproape că se simte invincibil". Tom recunoaște că au fost câteva luni foarte grele pentru el dar acum e bine.
Lockyer a fost la Kenilworth Road duminică, lucrând ca expert pentru Sky Sports la meciul de acasă al echipei sale cu Manchester United.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo