Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cotidianul SPORT: Barcelona poate renunța la doi jucători în vară. Unul se află la club de 17 ani, din 2006

Andrei Nicolae

Publicat 26/12/2023 la 13:24 GMT+2

Barcelona ia în calcul despărțirea de doi jucători ce au peste 30 de ani și care nu mai prind echipa lui Xavi atât de mult, este anunțul cotidianului iberic Sport. Conducerea catalanilor vrea probabil să aducă un nou "suflu" grupării, care este în prezent formată din fotbaliști proveniți atât din generația noua, dar și din cea veche.

Sergi Roberto, en el Barcelona-Almería.

Credit imagine: Getty Images

Barcelona ia în calcul restructurarea echipei începând cu sezonul viitor, iar conducerea catalană vrea să facă asta renunțând la câțiva jucători care nu mai prind echipa lui Xavi. Cotidianul Sport a scris despre acest subiect și a numit doi jucători care se află în ultimele șase luni de contract cu gruparea de pe Camp Nou și care au șanse să nu mai continue din vară în tricoul blaugrana.
Primul nume, care are șanse aproape de 100% să părăsească echipa, este Marcos Alonso, fundașul adus de la Chelsea în vara lui 2022. Jucătorul iberic a prins în multe dăți echipa lui Xavi sezonul trecut, fiind folosit atât pe postul de fundaș central, cât și stânga. Cu toate acestea, Alonso nu a devenit un jucător de bază pentru tehnicianul de pe Camp Nou, iar acest lucru se vede acum, când concurența de pe posturi a crescut.
Fotbalistul blaugrana nu mai prinde atât de mult echipa și mai mult decât atât, trece printr-o perioadă medicală dificilă, acuzând în ultima parte a anului probleme la spate. Dacă Barcelona va decide să îl lase pe Alonso să plece, Atletico Madrid ar fi una dintre echipele care s-ar interesa pentru transferul său.
Citește și:

Sergi Roberto poate pleca și el de pe Camp Nou după 17 ani

Un alt jucător care este pus pe lista de "plecări" a Barcei de jurnaliștii spanioli este Sergi Roberto, unul dintre oamenii crescuți în academia catalanilor. Fundașul a ajuns în La Masia când avea doar 14 ani și a evoluat pentru echipele de tineret ale Barcelonei, până să ajungă în 2013 la echipa mare.
De atunci, Roberto a adunat 357 de partide pentru clubul de pe Camp Nou, marcând 19 goluri și oferind 40 de pase decisive. Dacă în cazul lui Marcos Alonso, plecarea sa pare iminentă, în ceea ce îl privește pe Roberto, el ar dori să mai continue în tricoul blaugrana, deși în acest sezon a fost folosit de Xavi doar la nevoie.
Chiar și banca tehnică a Barcelonei vrea să îl țină pe Roberto măcar încă un an, pentru că este o prezență importantă în vestiar. Rămâne însă de văzut ce va decide conducerea clubului, care îi va anunța pe ambii încă din ianuarie dacă le vor prelungi contractele sau nu, pentru a le oferi timp să își caute noi echipe.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo