Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cubarsi a scris istorie în UCL, iar Barcelona "tremură" că riscă să-l piardă. Planul minuțios al catalanilor

Maria Olteanu

Publicat 12/04/2024 la 18:17 GMT+3

După prestaţia impresionantă a puştiului Pau Cubarsi în manşa tur a sferturilor de finală din Champions League, împotriva lui PSG, pe Parc des Princes, catalanii nu îşi permit să rişte să îl piardă pe tânărul jucător, de doar 17 ani. Cele două părți negociază noua înțelegere și se pare că Pau Cubarsi va rămâne mulți ani la Barcelona.

Pau Cubarsí

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Alina Chiță
Din cauza problemelor financiare ale clubului, Xavi a fost nevoit să mizeze în acest sezon foarte mult pe jucătorii tineri din La Masia. În ciuda vârstei lor, puștii formați în academia Barcelonei au arătat un nivel foarte bun atunci când a fost nevoie de serviciile lor.
Clauza de reziliere pe care șefii Barcelonei o vor pentru Cubarsi e de un miliard de euro. În prezent, apărătorul are o clauză de doar 10 milioane de euro. Potrivit jurnaliștilor de la Mundo Deportivo, în urma negocierilor din aceste zile, Cubarsi va semna o prelungire a contractului până când va deveni major. Când va împlini 18 ani, el va semna un contract final, pe o perioadă de cinci ani.
Barcelona s-a grăbit să își asigure semnătura lui Cubarsi, deoarece multe cluburi mari din Europa sunt interesate de fotbalist. În această situație, ambele părți vor să continue împreună și se așteaptă să se finalizeze acordul cât mai repede.
Conducerea clubului "blaugrana" a procedat la fel și în cazul lui Lamine Yamal. Fotbalistul de 16 ani a semnat un contract valabil până în 2026 și are o clauză tot de un miliard de euro. FIFA nu le permite minorilor să semneze contracte cu o valabilitate mai mare de trei ani.

Tânărul fundaș din echipa Barcelonei a stabilit un nou record în Champions League

Pau Cubarsi a fost integralist în partida cu Paris Saint-Germain de pe Parc des Princes și a făcut un meci excepțional în fața lui Kylian Mbappe și Ousmane Dembele. Puștiul Barcelonei a stabilit un nou record, devenind cel mai tânăr fundaș din istoria competiției care evoluează ca titular într-un sfert de finală a Champions League.
Xavi a avut doar cuvinte de laudă la adresa lui Pau Cubarsi, după prestația avută de acesta împotriva francezilor, în sferturile de finală ale celei mai importante competiții intercluburi din Europa.
"Pau Cubarsi este un jucător incredibil. A fost de clasă mondială... băieți, nu este normal ca un copil de 17 ani să aibă asemenea performanțe. Am rămas fără cuvinte pentru a-l lăuda. Este la un nivel excepțional. Concurează ca un jucător mai în vârstă. Este pur și simplu nebunesc", a declarat antrenorul catalan în fața reporterilor.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo