Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Fanii Barcelonei și-au ales favoritul pentru a-l înlocui pe Xavi! Cine a primit cele mai multe voturi

Bianca Dumitru

Publicat 29/01/2024 la 15:06 GMT+2

Barcelona a fost învinsă în weekend, pe teren propriu, de Villarreal, scor 3-5, și este pe locul 4 în clasamentul din La Liga. Xavi a anunțat după acel meci că va pleca în vară de pe Camp Nou, iar presa din Spania a încercat să afle pe cine vor suporterii în locul lui pe banca tehnică a clubului.

Xavi Hernández, en el Barcelona-Villarreal

Credit imagine: Getty Images

arcelona a pierdut în weekend duelul cu Villarreal, scor 3-5, iar după meci Xavi a anunțat că va pleca de la echipă la finalul acestui sezon.
Jurnaliștii din Spania au început deja să vorbească despre cine i-ar putea lua locul antrenorului, iar acum i-au provocat pe fani să-și aleagă favoritul. Cei de la As.com au făcut un sondaj în care le-au dat suporterilor 4 variante. Fanii clubului blaugrana au avut de ales între Thiago Motta, Rafa Marchez și Michel, cea de-a patra opțiune fiind "Altul".
Dintre cele peste 16.400 de voturi înregistrate, cele mai multe au mers către ultima variantă (38%), suporterii nefiind foarte încântați de niciunul dintre cele 3 nume propuse, care au primit între 11 și 30% dintre voturi.
De asemenea, jurnaliștii de la Sport.es au făcut și ei un sondaj, în care fanii au avut de ales între 10 antrenori. Cele mai multe voturi, 39%, au mers către Jurgen Klopp, care a anunțat și el săptămâna trecută că va pleca de la Liverpool la finalul acestui sezon.
Pe locul 2 în topul preferințelor fanilor Barcelonei s-a aflat Mikel Arteta, cu 16% dintre voturi, iar podiumul a fost completat de Luis Enrique, care a fost votat de 15% dintre suporteri.
Citește și:

XAVI VA PLECA DE LA BARCELONA LA FINALUL SEZONULUI

După eșecul cu Villarreal, Xavi a surprins întreaga asistență, anunțând că nu va mai continua pe banca Barcelonei după finalul acestui sezon.
Tehnicianul crede că clubul are nevoie de un om nou la cârma echipei și speră că jucătorii se vor elibera de presiune odată cu anunțul său și vor juca mult mai bine până la vară.
"Înainte de a-mi pune întrebările pertinente, aş dori să vă anunţ că de pe 30 iunie nu voi continua ca antrenor la Barcelona. Este o decizie pe care am luat-o cu președintele și cu Rafa Yuste. Clubul are nevoie de o schimbare de dinamică.
Gândind ca ca un fan și ca un om de club, cel mai bine este să plec. Voi da tot ce am mai bun în aceste luni rămase, încă putem face un sezon bun.
Acesta este mesajul pe care aș vrea să-l transmit, cu liniștea sufletească de a lua această decizie cu bun simț, gândindu-mă la club mai mult decât la mine. Jucam cu prea multă presiune, sper că jucătorii se vor elibera acum", a spus Xavi.
Pentru Barcelona urmează miercuri seară meciul cu Osasuna, restanță din cea de-a 20-a etapă din La Liga.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo