Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gareth Bale i-a recomandat lui Bellingham să fie ca o "marionetă" la Real Madrid! "Trebuie să le facă jocul"

Bianca Dumitru

Publicat 15/11/2023 la 19:56 GMT+2

Jude Bellingham a ajuns în vara acestui an la Real Madrid, unde a avut prestații foarte bune în startul acestui sezon. Gareth Bale i-a transmis mijlocașului englez ce trebuie să facă pentru a nu risca să-și atragă critici din partea fanilor și a presei.

Jude Bellingham of Real Madrid celebrates with teammates after scoring the team's second goal during the UEFA Champions League match between SC Braga and Real Madrid at Estadio Municipal de Braga on October 24, 2023 in Braga, Portugal.

Credit imagine: Getty Images

Jude Bellingham s-a transferat în vara acestui an la Real Madrid, devenind una dintre cele mai scumpe mutări ale perioadei de mercato, după ce "galacticii" le-au plătit 103 milioane de euro celor de la Borussia Dortmund în schimbul lui.
Investiția s-a dovedit foarte bună, ținând cont de faptul că englezul a avut un start senzațional de sezon pe Santiago Bernabeu, dovedind că s-a acomodat foarte rapid sub comanda lui Carlo Ancelotti.
Mijlocașul de 20 de ani a fost avertizat acum de Gareth Bale cu privire la ceea ce are de făcut pentru a nu ajunge în situația de a fi criticat în Spania. Galezul, care a petrecut 8 ani la Real Madrid, i-a spus lui Bellingham că trebuie să le "facă jocul" celor de la Real Madrid și să se lase tratat ca o "marionetă" pentru a nu intra în dezacord cu fanii și presa.
"Cel mai mare sfat e să le faci jocul la Madrid. Dacă nu le faci jocul și nu faci ceea ce vrea mass-media, să vorbești cu ei și, practic, să fii o marionetă, primești critici. Veți vedea mulți 'galactici', se comportă ca niște 'galactici', fac ce vrea presa, fac jocul de a fi la Real Madrid.
Probabil că din punctul ăsta de vedere am fost un pic dezamăgitor. Nu am vrut să fac asta. Am vrut doar să joc fotbal și apoi să plec acasă. M-au împiedicat și asta i-a făcut să mă atace puțin mai mult.
Așa că sfatul meu ar fi, sincer, să le facă jocul celor de la Real Madrid în afara terenului. Trebuie să vorbești după meci, să te asiguri că încerci să vorbești în spaniolă, să faci astfel de lucruri", a declarat Gareth Bale, citat de Mirror.
Citește și:

BELLINGHAM A FOST APROAPE DE UN TRANSFER LA BARCELONA ÎN 2019

Presa internațională a anunțat la sfârșitul lunii octombrie că, în urmă cu 4 ani, Jude Bellingham a fost aproape de un transfer la Barcelona. În 2009, într-un vechi album de însemnări, fotbalistul se descria ca fiind "un fotbalist profesionist pentru Barcelona și Anglia".
Chiar dacă mijlocașul și-ar fi dorit la un moment dat să ajungă pe Camp Nou, mutarea a picat după ce un alt fotbalist din Anglia, Louie Barry, prieten apropiat al lui Bellingham, a ajuns la academia catalanilor înaintea lui.
Barry a devenit primul fotbalist englez care a intrat vreodată pe ușile faimoasei academii La Masia, dar nu a reușit să facă o figură prea frumoasă și a plecat rapid de la Barcelona, în ianuarie 2020, când a semnat cu Aston Villa.
Pentru Barry, în Spania lucrurile nu au mers așa cum și-ar fi dorit, el nefiind folosit atât de mult, jucători cu mai multă experiență având șanse să joace înaintea lui. Mai mult, stilul diferit al englezului i-a determinat pe catalani să-l elimine treptat din echipă, ceea ce a dus la pierderea răbdării fotbalistului.
Ceea ce s-a întâmplat a ajuns și la urechile familiei lui Bellingham. Astfel, la finalul anului 2019, când tatăl lui Jude trebuia să se întâlnească cu șefii clubului blaugrana, acesta a evitat discuția cu catalanii.
"Nu s-a prezentat la întâlnire. Știu că a făcut-o multor oameni. Scuza lui pentru Barcelona a fost că a transferat deja un englez de vârsta lui, iar el a spus, în glumă: 'Fiul meu nu va semna pentru Barca pentru că nu poate juca cu cineva de această calitate limitată'", a declarat Bojan Krkic Sr., citat de Goal.
Ulterior, în vara anului 2020, Jude Bellingham a fost transferat de Birmingham la Borussia Dortmund, în schimbul a circa 30 de milioane de euro, iar înainte de startul acestui sezon a ajuns la Real Madrid.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo