Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Joao Cancelo și-a îndeplinit visul: "City e cea mai bună din lume, dar când Barca te cheamă, te duci"

Andrei Nicolae

Publicat 21/09/2023 la 16:52 GMT+3

Joao Cancelo este unul dintre jucătorii aduși de Barcelona în această vară pentru a întări lotul formației de pe Camp Nou. Fundașul venit sub formă de împrumut de la Manchester City a acordat recent un interviu în cadrul căruia a vorbit la superlativ despre echipa din Catalunia, din partea căreia a acceptat o ofertă mai mică din punct de vedere financiar.

Barcelona's Portuguese forward #14 Joao Felix celebrates with Barcelona's Portuguese defender #02 Joao Cancelo after scoring his team's first goal during the Spanish Liga football match between FC Barcelona and Real Betis at the Estadi Olimpic Lluis Compa

Credit imagine: Getty Images

Joao Cancelo a ajuns pe Camp Nou în această vară sub formă de împrumut de la Manchester City, după ce a petrecut alte șase luni în curtea celor de la Bayern Munchen. După aventura din Bundesliga, portughezul ar fi fost dorit în continuare de Guardiola, însă acesta a acceptat o ofertă mai slabă din punct de vedere financiar pentru a ajunge la Barcelona.
Lusitanul a debutat în tricoul blaugrana atât în La Liga, cât și în Liga Campionilor, anunțându-se un titular de drept în echipa lui Xavi. Recent, Cancelo a acordat un interviu pentru publicația Mundo Deportivo, în cadrul căruia a vorbit despre transferul său pe Camp Nou și despre cât de mult a însemnat pentru el interesul primit din partea catalanilor.
Jucătorul de 29 de ani a mărturisit că deși Manchester City este cea mai bună echipă din lume la momentul actual, nu a putut refuza oferta de la Barcelona în momentul în care a primit-o, deoarece mulți idoli de-ai săi au jucat în tricoul blaugrana.
Citește și:

Joao Cancelo, declarație de dragoste pentru Barcelona

Întrebat dacă a luat o decizie riscantă plecând de la City pentru a semna cu echipa de pe Camp Nou pentru un an, Cancelo a răspuns în felul următor.
"Da, este riscant, dar viața mea a fost mereu un risc. Îmi place mereu să îmi asum riscuri, sunt așa și în viața mea socială. Trebuie să le mulțumesc tuturor de la City, până acum am avut cele mai bune momente din cariera mea acolo. Am avut oportunitatea să fiu în FIFA XI (n.r. cel mai bun prim 11 al sezonului) anul trecut, care pentru mine a fost un alt vis.
Toate astea datorită coechipierilor mei de la City, antrenorului, lui Pep, staff-ului, care sunt un grup foarte bun, sunt foarte uniți și se poate vedea asta. Pentru mine, ei sunt cea mai bună echipă din lume acum și să vin aici (n.r. la Barcelona) a fost un risc, dar este Barcelona, iar când oportunitatea vine la tine de la Barca, trebuie să te duci.
Familia mea, toți prietenii mei știu că am vrut să joc aici de mult timp, este un club care mă entuziasmează, pentru că toți idolii mei au jucat aici. Acum, vreau să le arăt oamenilor jucătorul care sunt, în ultima vreme nu am avut prestațiile pe care mi le-am dorit și vreau să ofer cea mai bună versiune a mea pentru a ajuta acest club să ajungă din nou unde merită", a declarat portughezul.
Aventura lui Joao Cancelo la Barcelona continuă în La Liga, unde catalanii dau piept cu Celta Vigo.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo