Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Real Madrid, victorie epică în El Clasico, contra Barcelonei. "Galacticii" sunt cu o mâna pe titlul din La Liga

Andrei Nicolae

Actualizat 22/04/2024 la 00:11 GMT+3

Real Madrid s-a impus în mod spectaculos în fața Barcelonei în El Clasico, la capătul unei partide încheiate cu scorul de 3-2 pentru trupa lui Ancelotti. Jucătorii blanco au fost conduși în două rânduri, însă au revenit de fiecare dată și au înscris golul victoriei pe final, grație lui Jude Bellingham.

Real Madrid's English midfielder #5 Jude Bellingham celebrates scoring his team's third goal, with Real Madrid's Spanish forward #14 Joselu, during the Spanish league football match between Real Madrid CF and FC Barcelona at the Santiago Bernabeu

Credit imagine: Getty Images

Barcelona a început perfect partida de pe Santiago Bernabeu și a deschis scorul în minutul 6. Raphinha a executat un corner la bara a doua, Lunin a ieșit pe sub minge, iar Andreas Christensen a trimis mingea în poartă cu o lovitură de cap.
Replica Realului nu a întârziat să apară, iar două minute mai târziu Vinicius a avut ocazia de a restabili egalitatea, însă a trimis mingea primită de la Modric peste poartă dintr-o poziție ideală. În minutul 16, formația lui Ancelotii a primit o lovitură de la 11 metri la o fază în care Lucas Vasquez a căzut după un contact cu Pau Cubarsi. Fotbaliștii catalanilor au contestat însă vehement decizia centralului, care a fost ulterior analizată și de un fost arbitru din La Liga, în prezent analist la Mundo Deportivo.
Vinicius a fost cel care și-a asumat responsabilitatea să execute penalty-ul și a înscris, restabilind egalitatea. Astfel, încercarea lui Ter Stegen de a-și doborî recordul personal de minute fără gol primit a fost stricată de jucătorul de bandă brazilian. Portarul neamț ar fi trebuit să nu încaseze gol până în minutul 53 pentru ca acest lucru să se întâmple.
De la debutul său în El Clasico, în 2018-2019, Vinicius a marcat de 7 ori contra Barcelonei. Niciun alt jucător nu a înscris de mai multe ori contra catalanilor, în această perioadă (Benzema are și el 7 goluri contra grupării blaugrana, de la momentul debutului brazilianului în derby-ul Spaniei).
În minutul 28, Barcelona a avut o ocazie imensă prin Lamine Yamal, care a deviat minunat o minge primită din corner, "balonul" fiind scos de pe linia porții de Lunin. La această fază, jucătorii catalani au contestat din nou decizia arbitrului, susținând că mingea a trecut de linia porții.
Prima repriză a partidei de pe Bernabeu s-a încheiat cu o ocazie a lui Real Madrid. Luka Modric l-a pus la încercare pe Ter Stegen, care a fost însă la post. Astfel, scorul la pauză a fost 1-1.
Citește și:

Real Madrid, victorie dramatică în fața Barcelonei în El Clasico. Echipa blanco, din ce în ce mai aproape de titlu

După ieșirea de la cabine, Real Madrid a avut două ocazii importante prin Jude Bellingham și Vinicius, însă niciunul nu a reușit să îl învingă pe Ter Stegen. În minutul 69, Barcelona a dat lovitura și a înscris din nou prin Fermin Lopez, care a profitat de o respingere a lui Lunin chiar în fața porții. Odată cu golul spaniolului, Barcelona a ajuns la 12 goluri marcate de rezerve în acest sezon, mai mult decât orice altă formație din La Liga.
Bucuria catalanilor nu a durat mult, pentru că patru minute mai târziu, Real a egalat din nou prin Lucas Vasquez, găsit excelent de Vinicius. Meciul părea că se va îndrepta spre un rezultat de egalitate, însă în primul minut de prelungiri, Jude Bellingham a înscris golul victoriei, cu un șut la care Ter Stegen nu a avut absolut nicio șansă.
Englezul a devenit primul jucător de la Ruud Van Nistelrooy, în 2007, care marchează pentru Real Madrid în primele sale două El Clasico jucate.
Astfel, Real Madrid s-a impus cu 3-2 și s-a distanțat la 11 puncte de marea sa rivală, punând astfel o mâna pe titlul de campioană, cu șase etape înainte de final.
În meciul de pe Bernabeu, Lamine Yamal a devenit al doilea cel mai tânăr jucător din istorie titular în El Clasico, la 16 ani și 283 de zile. Doar Vicente Martinez, în octombrie 1941, era mai tânăr când a fost trimis din primul minut într-un Real Madrid - Barcelona din octombrie 1941 (16 ani și 280 de zile).
La confruntarea din această seară, de pe Bernabeu, a asistat și liderul mondial din tenis, Novak Djokovic. Chiar dacă nu va juca la Madrid, Nole e în capitala Spaniei și a primit de la Florentino Perez un tricou al lui Real Madrid cu numărul 1. Aparent, sârbul și Rafa Nadal, marele său rival, au aceeași echipă de fotbal favorită, cel puțin în Spania.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo