Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Scandal monstru după Valencia - Real Madrid 2-2! Bellingham, eliminat! Explicațiile arbitrului

Nicu Savin

Publicat 03/03/2024 la 08:08 GMT+2

Valencia și Real au remizat, scor 2-2, într-unul dintre cele mai nebune meciuri ale sezonului în La Liga. La ultima fază, madrilenii au marcat prin Bellingham, dar centralul fluierase deja finalul. Au urmat proteste vehemente, iar englezul a fost eliminat. Arbitrul Gil Manzano a notat în raport că a luat decizia pentru că mijlocașul Realului a folosit un limbaj neadecvat.

Jude Bellingham es expulsado por Gil Manzano al término del Valencia-Real Madrid de la jornada 27 de LaLiga 2023/24

Credit imagine: Getty Images

Valencia - Real Madrid a fost un meci fabulos, cu mai multe momente controversate în ultimele minute. După aproximativ jumătate de oră de acalmie, "liliecii" au marcat de două ori în numai 3 minute, prin Duro și Yaremchuk. Madrilenii au redus din diferență în prelungirile primei reprize prin Vinicius, iar brazilianul a egalat în minutul 76, cu un gol care a fost validat după minute bune, pentru că atacantul Realului a fost la limita off-side-ului.
Finalul partidei a fost interzis cardiacilor. Mai întâi am avut parte de o accidentare oribilă a lui Diakhaby, care a avut un ghinion teribil, fiind prins cu piciorul în pământ când Tchouameni a căzut cu toată forța corpului peste el. Toți jucătorii din preajmă și-au pus mâinile în cap și au cerut disperat intervenția medicilor, semn că leziunea fundașului din Guineea a fost horror. Diakhaby a fost scos pe targă, urlând de durere și probabil că va lipsi o perioadă lungă de pe teren.
Mai apoi, în primele minute suplimentare, fanii Mestalla a explodat de fericire, pentru că Valencia a primit un penalty. Centralul Gil Manzano a fost chemat însă la marginea terenului și a întots decizia, observând că s-a păcălit. Realul a atacat în valuri până în ultimele secunde și chiar a reușit să marcheze golul 3, prin Bellingham. Totuși, reușita englezului a fost anulată, pentru că centralul fluierase deja finalul meciului înainte ca Brahim Diaz să centreze.

Bellingham a fost eliminat, după Valencia - Real Madrid 2-2: "Este un nenorocit de gol"

A urmat un scandal uriaș pe teren, jucătorii Realului protestând vehement în jurul lui Manzano. Cel mai revoltat a fost Bellingham, care a văzut un cartonaș roșu. Presa iberică relatează că arbitrul a menționat în raport motivul pentru care l-a eliminat pe mijlocaș, invocând cuvinte injurioase.
"În minutul 99, jucătorul BellinghamJude Victor William a fost exclus din următorul motiv: după terminarea jocului și aflat încă pe teren, a alergat spre mine cu atitudine agresivă și a strigat, repetând în mai multe rânduri: "Este un nenorocit de gol. Mingea era în aer", a scris Manzano în raport, conform Marca.
Bellingham și ceilalți fotbaliști ai lui Real Madrid au considerat că golul trebuia validat, pentru că minga era deja în aer către careu în momentul în care centralul a fluierat. Reluările au demonstrat că centralul a dus fluierul la gură înainte ca Brahim Diaz să centreze, astfel că golul a fost anulat corect, deci Manzano poate fi acuzat cel mult de o decizie neinspirată, aceea de a pune punct meciului într-un moment în care madrilenii erau pe o fază periculoasă.
De altfel, Carlo Ancelotti nu a fost deranjat foarte tare de nevalidarea reușitei lui Bellingham, cât mai ales de eliminarea acestuia. Antrenorul madrilenilor a declarat că nu înțelege de ce arbitrul a luat o decizie atât de dură, pentru că englezul s-a exprimat "respectuos".
Pentru prima dată în acest sezon Realul a înregistrat două rezultate negative în deplasare (în precedentul meci jucat pe teren străin a remizat cu Rayo Vallecano, scor 1-1). De pasul greșit al madrilenilor pot profita Girona și Barcelona, care se pot apropia la 4, respectiv 6 puncte de lider, dacă vor câștiga duelurile din deplasare cu Mallorca, respectiv Athletic Bilbao.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo