Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Se rejoacă Real Madrid – Sevilla? Motivul incredibil pentru care andaluzii pot cere redisputarea partidei

Dani Morar

Publicat 26/02/2024 la 12:27 GMT+2

Real Madrid a învins Sevilla cu scorul de 1-0 și și-a consolidat poziția de lider în La Liga. În repriza a doua, arbitrul Escudero Diaz de Mera s-a accidentat și a fost înlocuit cu al patrulea oficial, care se pare că nu ar avea dreptul să arbitreze partide cu sistemul VAR.

Boubakary Soumare of Sevilla FC, Fede Valverde of Real Madrid, Rodrygo Goes of Real Madrid during the LaLiga EA Sports match between Real Madrid v Sevilla at the Santiago Bernabeu Stadium

Credit imagine: Getty Images

Real Madrid a câștigat cu 1-0 în fața Sevillei, grație golului marcat de Luka Modric, la câteva minute după ce a intrat pe teren. Echipa antrenată de Carlo Ancelotti își păstrează un avans liniștitor în fruntea clasamentului, față de Barcelona și Girona.
După o oră de joc, centralul Escudero Diaz de Mera s-a accidentat și nu a mai putut continua partida, fiind înlocuit de al patrulea oficial, Fernandez Buergo.
Potrivit fostului arbitru Estrada Fernández, regulamentul VAR deschide ușa clubului din Sevilla să acuze faptul că: "Arbitrul Fernández Buergo nu este autorizat să arbitreze meciuri cu sistemul VAR", citează Mundo Deportivo.
Un tweet de acum câteva ore al fostului arbitru de primă ligă, Estrada Fernández, a deschis o adevărată controversă în Spania. Ar putea Sevilla să ceară repetarea meciului pierdut cu Real Madrid? "Ei bine, acum avem o nouă controversă", începe arbitrul postarea, spunând că există o regulă care i-ar permite să facă asta.
"Ar putea Sevilla să pretindă repetarea meciului în care a fost prezent pe teren arbitrul @primeraref, care, deși în regulamentul federației i se permite acest lucru, nu este autorizat să arbitreze meciuri cu SISTEMUL VAR?", a scris Estrada Fernandez pe Twitter.
Potrivit articolului 189 din regulamentul RFEF, care se referă la brigăzile de arbitri din competițiile profesioniste, acesta indică: "În cazul meciurilor la care participă cluburi masculine de Divizia I și a II-a, brigada de arbitri va fi compusă, pe lângă arbitrul principal și cei doi arbitri asistenți ai săi cu licență profesionistă din categoria menționată, de către un al patrulea arbitru desemnat dintre cei care apar pe lista de la Federație sau acei arbitri cu licență profesională feminină selectați în cadrul Programului de elită de excelență a arbitrajului feminin care nu își au domiciliul în provincia uneia dintre echipele concurente".
Potrivit lui Estrada Fernández, controversa ar apărea în regulamentul VAR, care conform lui impune ca Fernández Buergo să fie certificat pentru a dirija meciurile cu sistemul VAR, lucru care în opinia sa nu se întâmplă.

Real Madrid a învins Sevilla cu 1-0

Real Madrid a avut emoții în ceea ce privește obținerea celor 3 puncte, dar a învins Sevilla cu 1-0, grație golului marcat de Luka Modric, în minutul 81. A fost o victorie foarte muncită a echipei blanco, cea care l-a întâmpinat pe fostul său jucător așa cum se cuvine.
Sergio Ramos a fost primit cu multă căldură la revenirea pe Santiago Bernabeu. Suporterii l-au ovaționat încă de la încălzire și au avut tricouri inscripționate cu numele celui care a jucat 16 ani la Real.
Real Madrid putea deschide scorul în minutul 10, dar golul lui Lucas Vasquez a fost anulat de VAR. Vinicius a recuperat o minge prin fault, dar faza a continuat, iar reușita a fost anulată ulterior.
Oaspeții au cerut un penalty la jumătatea primei reprize. Yousef El Nesyri a căzut în careu, dar nu l-a impresionat pe arbitru, care a lăsat jocul să continue. Până la pauză, Sevilla a mai cerut o lovitură de pedepasă, după o intervenție asupra lui Romero, dar decizia a fost aceeași.
Sevilla putea da lovitura în debutul reprizei secunde, când a avut o ocazie uriașă, Lunin intervenind salvator. Ocampos a trimis în fața porții pentru Romero, dar portarul gazdelor a avut o intervenție senzațională și a respins în corner.
Luka Modric a deschis scorul în minutul 81, la 6 minute după ce a fost introdus pe teren de Carlo Ancelotti. Croatul a trimis un șut frumos din afara careului, învingându-l pe Nyland.
Real Madrid – Sevilla s-a încheiat 1-0, iar diferența față de Barcelona rămâne de 8 puncte. Pentru Real urmează meciurile cu Valencia și Leipzig.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo