Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Șefii Barcelonei se întâlnesc cu omul dorit în locul lui Xavi! Acordul depinde de un singur lucru

Nicu Savin

Publicat 22/05/2024 la 19:32 GMT+3

Xavi a anunțat în urmă cu câteva săptămâni că va continua la Barcelona și în sezonul viitor, dar între timp relația dintre manager și conducere s-a răcit. Presa catalană scrie că oficialii au decis deja să-l demită pe Xavi, iar miercuri seara se vor întâlni la Londra cu Hansi Flick, omul dorit insistent pe Camp Nou. Salariul mare cerut de german ar fi singura problemă în cadrul negocierilor.

Xavi dà indicazioni ai suoi durante Real Madrid-Barcellona - Liga 2023/2024

Credit imagine: Getty Images

Xavi Hernandez a câștigat titlu cu Barcelona în stagiunea trecută, dar în acest sezon catalanii nu au mai putut ține pasul cu Real Madrid. La începutul anului, când era clar că formația blaugrana nu mai are șanse reale la titlu, Xavi a anunțat că va pleca în vară, dar la câteva săptămâni distanță a revenit asupra deciziei.
Ulterior, o serie de declarații ale lui Xavi, în care spunea că Barcelonei îi va fi greu să concureze cu Real Madrid în sezonul viitor fără investiții masive, l-au înfuriat la culme pe Laporta și se pare că președintele catalanilor a decis să-l demită pe antrenor. Deocamdată nu a fost făcut niciun anunț oficial în acest sens, dar Sport.es scrie că Xavi și oficialii vor avea o întâlnire după meciul cu Sevilla din ultima etapă din La Liga, în urma căreia, cel mai probabil, se va anunța despărțirea.
De altfel, sursa citată notează că șefii Barcelonei au început deja să lucreze serios pentru găsirea unui nou antrenor, iar primul pe listă e Hansi Flick. Conform jurnaliștilor publicației catalane, Deco și Bojan Krkic se vor întâlni în această seară cu germanul, la Londra, pentru a-i prezenta proiectul și oferta de a prelua Barcelona.

Hansi Flick e dorit insistent la Barcelona! Salariul germanului e singura problemă a catalanilor

Oficialii Barcelonei au o singură problemă în toată această chestiune și anume faptul că Flick e un antrenor scump. După ce a făcut istorie la cârma lui Bayern Munchen, câștigând tripla Bundesliga - Cupa Germaniei - Champions League în 2021, cota sa a crescut enorm și cu siguranță va cere un salariu mare, pe care Barcelona nu și-l poate permite, situația financiară a clubului fiind încă la limită.
De aceea, Deco și Krkic vor merge la întâlnirea cu Flick cu temele făcute și vor încerca să-l convingă pe german prin intermediul proiectului. Barcelona e un club uriaș și orice antrenor și-ar dori să antreneze pe Camp Nou și pe asta se bazează și cei doi oameni de încredere ai lui Laporta. În plus, lotul Barcelonei nu e deloc unul slab și potențialul de creștere e unul foarte mare, mulți jucători fiind încă tineri. Aceste aspecte l-ar putea determina pe Flick să accepte un salariu mai mic, cu eventuale bonusuri de performanță mai consistente.
Un alt atu al Barcelonei în această poveste este faptul că impresarul lui Hansi Flick este renumitul Pini Zahavi, omul care l-a dus și pe Robert Levandowski pe Camp Nou. Agentul are o relație foarte apropiată cu Laporta și ar putea contribui la un răspuns pozitiv din partea lui Flick.
Chiar dacă nu a reușit la naționala Germaniei, Hansi Flick este în continuare un antrenor foarte bine cotat și nu doar Barcelona îl dorește. Acesta a fost legat de o revenire la Bayern Munchen, dar a refuzat, iar mai nou se pare că e pe lista lui Chelsea, care l-a dat afară pe Mauricio Pochettino, în ciuda unui final bun de sezon. Spre deosebire de Barcelona, Chelsea și-ar putea permite salariul cerut de Flick, dar rămâne de văzut ce va alege neamțul în cele din urmă. Cert e că oamenii care conduc destinele Barcelonei îl doresc insistent și e posibil ca acest lucru să conteze cel mai mult.





Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo