Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sfârșitul unei ere! Luka Modric o va părăsi pe Real Madrid la finalul sezonului!

Eurosport
DeEurosport

Publicat 16/12/2023 la 17:17 GMT+2

Presa din Spania anunță că Real Madrid nu plănuiește să-i ofere lui Luka Modric un nou contract, astfel croatul își va încheia aventura de 12 ani de pe Bernabeu. Modric a ajuns la 38 de ani și nu mai reprezintă o soluție de bază pentru linia mediană a echipei "blanco".

Luika Modrić nie zagra w meczu przeciw Napoli w Lidze Mistrzów

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Daniel Kerekes
Luka Modric este mai aproape ca niciodată de despărțirea de Real Madrid. Presa spaniolă anunță că Real Madrid este pregătită să îl lase pe croat să plece liber de contract în vara anului viitor, după ce își încheie angajamentul. Despărțirea pare inevitabilă din cauza vârstei fotbalistului, dar și a concurenței acerbe din zona de mijloc a Realului.
Decarul de pe Bernabeu nu mai este prima opțiune în viziunea tactică a lui Carlo Ancelotti. Croatul nu a fost integralist în niciun meci din această ediție de La Liga, acesta evoluând în 13 astfel de partide. Singurele meciuri pe care acesta le-a jucat de la un capăt la celălalt au fost cele din Liga Campionilor, contra lui Union Berlin și Braga.
Tineri jucători talentați devin ușor-ușor certitudini în primul 11 al Realului. Printre aceștia se numără Federico Valverde, Eduardo Camavinga și noul transfer, Jude Bellingham. Prestațiile acestora l-au lăsat pe Modric într-un con de umbră în acest sezon, dovadă fiind numărul de minute jucate de acesta, doar 877, mai puține decât Ferland Mendy sau Nacho Fernandez.
Citește și:

Luka Modric pregătit să spună "adio" Realului

Modric a fost aproape de plecarea de la Real încă din vara acestui an. Croatul nu a scăpat de ofertele din Arabia Saudită și a avut de ales dintre a rămâne încă un sezon pentru a juca la cel mai înalt nivel, sau transferul în cel mai bine plătit campionat al lumii. Acesta a ales echipa la care evoluează de 12 sezoane.
Modric nu se aștepta să îndeplinească un rol secundar în acest sezon, fiind unul dintre cei mai influenți jucători ai echipei "blanco" din ultimele sezoane. Balonul de Aur din 2018 a jucat mai mult când Camavinga și Tchouameni au fost accidentați.
Astfel, unul dintre cei mai importanți jucători ai Realului din acest secol va părăsi echipa la final de sezon. Modric ajungea pe Bernabeu în 2012 de la Tottenham și ridica unele semne de întrebare, fiind votat cel slab transfer al sezonului.
Acesta a devenit ușor-ușor fotbalistul iubit de milioane de oameni pentru stilul său de joc, pentru profesionalism și dăruire. Modric a cucerit 23 de trofee alături de Real Madrid și vrea să-și încheie aventura din capitala Spaniei cu noi titluri la finalul stagiunii.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo