Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un fost coleg cu Zidane la Real, anunț răsunător: "Mi-a spus că doar echipele astea le-ar antrena"

Nicu Savin

Publicat 29/02/2024 la 22:26 GMT+2

Zinedine Zidane a stat departe de fotbal din 2021, când și-a terminat al doilea mandat la Real Madrid, dar presa internațională scrie că francezul e decis să revină pe bancă. Thomas Gravesen, fost coechipier cu "Zizou" pe Bernabeu a dezvăluit că acesta i-a spus acum doi ani că nu are de gând să antreneze vreodată alte echipe în afară de Real, Marseille și naționala Franței.

Gravesen afviser rygter om Zidane som ny chef i United: Vil kun tage Marseille, Madrid og Frankrig

Credit imagine: Eurosport

Zinedine Zidane este liber de contract din 2021 și de atunci este unul dintre cei mai curtați antrenori din lume. Omul care a cucerit 3 trofee Champions League cu Real Madrid a avut oferte de la multe cluburi de top, dar le-a refuzat pe toate, preferând să aștepte momentul potrivit pentru a reveni pe bancă.
Marele său vis este naționala Franței, dar mai are de așteptat cel puțin până în 2026, iar recent a declarat că își dorește să antreneze din nou. În ultima vreme, zvonurile despre întoarcerea sa au circulat în toată presa internațională, Bayern Munchen, Juventus sau Manchester United fiind cele mai vehiculate posibile destinații ale managerului francez.
Impresia este că Zidane poate antrena aproape orice club dorește și e clar că va avea de unde alege dacă va fi 100% hotărât să se apuce din nou de treabă. Totuși, există semnale că fostul Balon de Aur ia în calcul puține opțiuni, iar Thomas Gravesen a făcut câteva afirmații relevante în acest sens.

Gravesen susține că Zidane i-a spus că nu va antrena decât 3 echipe

Fost coechipier cu Zidane la Real Madrid, danezul a dezvăluit că în urmă cu doi ani francezul i-a transmis că nici nu se gândește să antreneze alte echipe decât Real Madrid, Olympique Marseille sau naționala Franței.
"Am vorbit cu Zidane la Madrid acum doi ani, unde mi-a spus că sunt doar două posturi și jumătate pe care vrea să le accepte. Acestea sunt Marseille,Real Madrid și echipa națională Franței. Eu l-am întrebat dacă este pregătit să revină la un post de antrenor și mi-a a spus că sunt doar cele trei locuri unde ar merge", a spus Gravesen pentru Discovery+, citat de as.com.
Probabil că acea "jumătate" despre care a vorbit Gravesen se referă la Marseille, unde "Zizou" ar accepta să meargă numai în anumite condiții. Originar din orașul din sudul Franței, Zidane nu a jucat niciodată pentru OM și e posibil să se gândească la faptul că are o datorie morală față de locul natal.
În ultimele luni, presa din Hexagon a scris deseori că un grup de investitori din zona Golfului ar dori să cumpere clubul de pe Velodrome și să facă o echipă stelară, care să concureze de la egal la egal cu PSG. În acest context, Zidane ar fi primul pe lista antrenorilor, dar trebuie spus că e un drum foarte lung până acolo, mai ales că americanii care dețin acum singura echipă franceză care a câștigat Champions League nu par a fi intersați să vândă.
Dacă Zidane nu și-a schimbat viziunea în ultimii doi ani, de la discuția cu Gravesen, e clar că în acest moment el poate ajunge doar la Marseille. Deschamps are contract cu naționala Franței până în 2026 și e aproape sigur că îl va duce la bun sfârșit, chiar și în cazul unui parcurs slab la EURO, iar Real Madrid tocmai i-a prelungit contractul lui Ancelotti, care e greu de crezut că va pleca mai devreme de 2025, și asta dacă rezultatele vor lăsa de dorit.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo