Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Venirea lui Mbappe la Real Madrid, sabie cu două tăișuri! Avertismentul primit de la un fost selecționer: "Aveți grijă!"

Maria Olteanu

Publicat 01/03/2024 la 18:40 GMT+2

Kylian Mbappe se va despărți în această vară de PSG și va lua drumul Madridului, unde se pare că deja a ajuns la o înțelegere cu Real, echipă care este de mai multă vreme pe urmele sale. Venirea lui Mbappe în La Liga a creat o emulație foarte mare, însă, chiar și așa, transferul ar putea să le dea și câteva bătăi de cap celor de la Real.

Kylian Mbappé of Paris Saint-Germain

Credit imagine: Getty Images

Ajuns în ultimul an de contract cu Paris Saint-Germain, Kylian Mbappe și-a anunțat clubul că nu își va prelungi înțelegerea, astfel va părăsi echipa la care evoluează de 7 sezoane. Surse din presa spaniolă anunțau la puțin timp că acesta a semnat cu Real Madrid.
Cele două părți au convenit să nu anunțe oficial transferul, până când PSG și Real nu se vor mai putea întâlni în Liga Campionilor. Presa din Hexagon întărește aceste informații, dezvăluind că Mbappe și echipa sa au început să se intereseze de locuințe în capitala Spaniei.
Chiar dacă fanii Realului și cei din anturajul echipei de pe Bernabeu sunt în extaz, văzând venirea lui Mbappe drept o adevărată lovitură, există și câteva voci care îndeamnă la precauție și care explică că acest transfer ar putea să îi creeze și câteva probleme echipei madrilene.
Concret, fostul jucător spaniol și selecționer al naționalei iberice, în perioada 2008-2016, Vicente del Bosque, a oferit un interviu în care a vorbit și despre mutarea care urmează să se perfecteze în vară, explicând de ce trebuie Realul să fie atent odată ce Mbappe se va alătura echipei.
"Real Madrid are o echipă foarte bună. Nu trebuie să-i subestimăm pe cei care sunt acolo", a explicat fostul jucător, într-un interviu pentru Flashscore, citat de Mundo Deportivo.
"Este un mare jucător, dar vine la o echipă care joacă foarte bine în acest moment.
Sunt sigur că va îmbunătăți ceea ce este deja acolo, dar atenție... Real Madrid are o echipă foarte bună. Nu ar trebui să-i subestimăm pe cei care sunt acolo. El va sosi într-o echipă care este bine stabilită și gata să joace, dar da, nu există nicio îndoială că va aduce micul său plus", a explicat fostul selecționer al naționalei spaniole.

INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ A GĂSIT "ANTIDOTUL" PENTRU MBAPPE! JUCĂTORII CARE I-AR PUTEA PUNE PROBLEME LA REAL MADRID

Kylian Mbappe i-a anunțat recent pe cei de la PSG că va pleca în vară de la echipă, iar presa din Spania a scris că francezul ar fi semnat deja cu Real Madrid. Folosindu-se de inteligența artificială, ibericii au încercat să afle cine sunt fotbaliștii care i-au putea ține piept atacantului.
Venirea lui Mbappe la Real le dă fiori celor de la Barcelona, care "se tem deja de un posibil duel cu Realul condus de Kylian Mbappe", conform celor de la Mundo Deportivo. "Un duo Mbappe-Vinicius ar fi o mare amenințare pentru echipa blaugrana", au mai scris jurnaliștii iberici, care au apelat la inteligența artificială pentru a-i ajuta pe catalani.
Concret, publicația citată a vrut acum să afle cine sunt fotbaliștii care i-ar putea ține piept francezului, jucători pe care ar putea încerca să-i abordeze cei de la Barcelona pentru a fi pregătiți pentru duelurile cu "galacticii".
Spaniolii au întrebat inteligența artificială cine este jucătorul care ar fi "cel mai bun antidot pentru jocul lui Mbappe", iar platforma a prezentat 4 variante diferite, notând că răspunsul "poate varia foarte mult în funcție de opiniile personale, tactica de joc și poziția pe teren. Fără îndoială, pentru a neutraliza un atacant atât de rapid și de tehnic cum este Mbappe, e nevoie de un fundaș central sau un fundaș lateral cu caracteristici specifice."
Astfel, prima variantă prezentată de inteligența artificială este Achraf Hakimi, ales pentru viteza și agilitatea cu care i-ar putea contracara atacurile rapide francezului.
A doua opțiune este Virgil van Dijk, identificat pentru inteligența tactică, o calitate care îi permite să înțeleagă jocul și să anticipeze mișcările adversarilor.
AI îi mai consideră potriviți să-i țină piept lui Mbappe și pe Kalidou Koulibaly, ales pentru forța fizică și abilitățile defensive, care îl ajută să aibă un rol esențial în blocarea atacanților puternici și rapizi, și pe Ruben Dias, care a atras atenția prin abilitățile din situațiile de 1 la 1, dueluri în care poate fi vital.
Inteligența artificială, citată de Mundo Deportivo, a conchis că "în cele din urmă, cel mai bun antidot pentru un jucător precum Mbappe poate să nu fie un singur jucător, ci o abordare tactică ce implică un efort colectiv pentru a-i limita spațiul și oportunitățile, aplicând o apărare organizată și strategică".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo