Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Veste uriașă pentru Barcelona! Starul dorit pe Camp Nou are cale liberă să plece de la actuala echipă

Bianca Dumitru

Publicat 28/04/2024 la 14:41 GMT+3

Barcelona și-a dorit încă de anul trecut să-l aducă pe Camp Nou pe Joshua Kimmich, dar Bayern nu a fost interesată să renunțe la jucătorul său. Potrivit presei din Spania, bavarezii ar fi dispuși să negocieze în această vară pentru transferul mjlocașului.

Barça-Präsident Joan Laporta (l.) freut sich über den Verbleib von Trainer Xavi

Credit imagine: Getty Images

Barcelona se pregătește pentru perioada de mercato din această vară, în care șefii de pe Camp Nou speră să obțină transferurile mai multor jucători importanți. Unul dintre fotbaliștii vizați de catalani este Joshua Kimmich.
Mijlocașul german, care este de multă vreme în atenția clubului blaugrana, mai are contract cu Bayern Munchen până în vara anului 2025 și, deși nu ar fi vrut să renunțe la el, bavarezii ar putea fi forțați să o facă pentru a nu-l pierde gratis.
Conform presei din Spania, oficialii lui Bayern s-ar fi decis să se pună la masa negocierilor pentru transferul lui Kimmich, mai ales dacă fotbalistul nu va fi convins să-și prelungească înțelegerea până la finalul parcursului echipei în Champions League.
Potrivit jurnaliștilor de la Sport.es, mijlocașul nu ar intenționa să mai rămână în Germania, mai ales că este dorit nu doar la Barcelona, ci și la PSG sau Manchester City. Varianta sa preferată este La Liga, astfel că șefii lui Bayern ar fi dispuși să negocieze cu catalanii.
Sursa citată menționează că nemții ar vrea minim 50 de milioane de euro în schimbul lui Joshua Kimmich, dar că ar fi interesați și de includerea unui fotbalist în afacere, cei vizați de bavarezi fiind Frenkie de Jong sau Ronald Araujo.
Citește și:

Transferul lui Kimmich, un vis împlinit pentru Xavi

Vestea că Bayern ar putea să accepte oferte pentru Joshua Kimmich este cum nu se poate mai bună pentru Barcelona, care a aflat în această săptămână și că Xavi a decis să continue pe Camp Nou.
Una dintre condițiile puse de antrenor pentru a continua a fost aceea ca șefii să-i dea garanții că își va putea întări lotul la vară, că va putea să facă transferurile pe care și le dorește și că nu-i va pierde pe fotbaliștii pe care îi consideră indispensabili.
Xavi ar vrea să aducă la echipă doi mijlocași, iar Joshua Kimmich este unul dintre preferații lui, alături de Martin Zubimendi și Bernardo Silva. Aceste mutări ar urma să-i coste destul de mult pe catalani, dar pentru a face rost de bani, conducerea clubului blaugrana este dispusă să vândă.
Conform presei din Spania, șefii Barcelonei au luat decizia de a-i trece pe toți jucătorii pe lista de transferuri, în afară de 5 nume. Gavi, Pedri, Lamine Yamal, Pau Cubarsi și Mikayil Faye sunt cei care au fost anunțați netransferabili, în timp ce președintele Joan Laporta este dispus să se așeze la masa negocierilor pentru oricare alt fotbalist din lotul lui Xavi.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo