Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Xavi anunță că Barcelona se află "în fața celui mai important meci al sezonului", înainte de Clasico

Eurosport
DeEurosport

Publicat 20/04/2024 la 17:10 GMT+3

Xavi a prefațat meciul de mâine împotriva lui Real Madrid și a recunoscut că acest derby reprezintă cel mai important meci al Barcelonei din acest sezon, după eliminarea din Liga Campionilor. Tehnicianul a vorbit și despre presupusul conflict dintre Gundogan și Araujo.

El técnico del FC Barcelona, Xavi Hernández, durante la rueda de prensa posterior al entrenamiento que realizó la plantilla barcelonista este sábado en la Cidad Deportiva Joan Gamper para preparar el partido de liga que disputarán ante el Real Madrid.

Credit imagine: EFE

Articol scris de Daniel Kerekes
Real Madrid și Barcelona se vor întâlni pentru ultima oară în acest sezon mâine, de la ora 22:00, pe Santiago Bernabeu. Primul Clasico pe stadionul proaspăt renovat va aduce față în față două echipe cu moral diametral opus. Dacă gazdele au reușit să țină piept celor de la City și să se califice în semifinalele Ligii Campionilor, la loviturile de departajare, oaspeții au fost eliminați în urma unei greșeli a lui Araujo, care a luat cartonaș roșu în prima repriză.
Antrenorul catalanilor, Xavi, nu a dat de înțeles că înfrângerea împotriva PSG-ului va influența în mod negativ jocul echipei sale în meciul de pe Bernabeu. Acesta este convins că toți jucătorii său au un singur țel, acela de a câștiga și de a se apropia la 5 puncte de Real, care este lider în La Liga:
"Mâine avem oportunitatea să ne conectăm la campionat. A devenit cel mai important meci al sezonului. Vom întâlni un Real Madrid puternic, mai ales după ce au eliminat cea mai bună echipă din lume, pe Manchester City. Astăzi ne-am antrenat bine, ieri încă eram ‘mahmuri’, după meciul din Champions League. Această echipă este dornică să lupte pentru titlu!”, a declarat Xavi, citat de Marca.
Citește și:

Xavi asigură că nu există tensiuni în vestiarul catalanilor

Xavi speră ca tot răul care s-a întâmplat în meciul cu PSG să se întoarcă în favoarea echipei sale în darby-ul de mâine: "Trebuie să schimbăm foaia. Să lăsăm această furie, frustrare și neajutorare din ultimul meci să vină în favoarea noastră. Avem un Real puternic în fața noastră, după ultima săptămână", a adăugat Xavi.
Tehnicianul catalan a vorbit și despre presupusul conflict dintre Ilkay Gundogan și Ronald Araujo, care ar fi izbucnit, după declarațiile germanului: "S-a rezolvat. Nu mai văd o problemă. Oamenii se înțeleg dacă vorbesc unul cu celălalt, astfel s-a rezolvat", a precizat acesta.
FC Barcelona are ocazia să revină în lupta pentru titlu în La Liga cu o victorie pe Bernabeu mâine seară. Cu un succes, echipa lui Xavi se va apropia la 5 puncte de marea rivală, cu 6 meciuri înainte de finalul stagiunii.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo