Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Xavi, pe picior de plecare de la Barcelona! Un fost coleg al lui Messi i-a fost deja propus lui Laporta

Dani Morar

Publicat 17/01/2024 la 21:12 GMT+2

Barcelona se află într-o criză de rezultate, iar presa spaniolă vorbește tot mai mult despre demiterea lui Xavi. Un fost coechipier al acestuia și al lui Leo Messi i-ar putea locul pe bancă, după ce Deco, directorul sportiv al echipei, i l-a propus lui Juan Laporta.

Xavi

Credit imagine: Getty Images

Barcelona se află al 8 puncte de Girona, liderul din La Liga, dar cu un meci în minus. Catalanii nu merg prea bine în campionat, iar criza de la echipă s-a adâncit după ce au pierdut categoric și finala Supercupei Spaniei, chiar în fața marii rivale, Real Madrid.
Clubul se află pe un butoi cu pulbere, iar presa spaniolă crede că Xavi are zilele numărate pe Camp Nou. Antrenorul pare că a pierdut vestiarul din mână, iar jucătorii nu au încredere deloc în planul tactic propus de fostul mijlocaș.
Cum Xavi este pe picior de plecare, Deco i-a propus deja lui Juan Laporta un prim nume pentru banca tehnică, anunță cotidianul Sport, care citează Esport3. Directorul sportiv al Barcei a venit cu o variantă surprinzătoare, dar oarecum logică dacă ne gândim la context. Thiago Motta, fost coechipier al lui Xavi sau Leo Messi la Barcelona, i-a fost propus președintelui, dar momentan nu se știe care sunt șansele ca italianul să vină pe Camp Nou.
Motta a avut o carieră impresionantă ca fotbalist, evoluând la echipe precum Barcelona, Atletico Madrid, Inter Milano sau PSG. Și-a început cariera de antrenor în 2018, când a pregătit echipa U19 a campioanei Franței, iar apoi a făcut pasul în Serie A. Le-a antrenat pe Genoa, Spezia, iar în prezent se află la Bologna, revelația campionatului.

Xavi ar fi dispus să renunțe la banii de la Barcelona dacă va fi dat afară

Până la vară mai sunt însă multe meciuri de jucat, iar Xavi va avea ocazia să demonstreze de ce merită să rămână la clubul său de suflet din copilărie, pentru care a devenit și o legendă pe teren. Mai mult decât atât, cotidianul AS scrie că antrenorul formației blaugrana este convins că va avea forța să treacă peste momentul mai puțin bun pe care îl are echipa sa.
Învinsă de Real Madrid în Supercupă, Barcelona nu stă foarte bine nici în campionat. Deși a cucerit titlul anul trecut, formația blaugrana se află în prezent pe locul al patrulea, la 8 puncte distanță de liderul Girona. Astfel, situația lui Xavi nu este una foarte roz pe Camp Nou.
Xavi are contract cu Barcelona până în vara lui 2025, astfel că teoretic, în cazul în care conducerea decide să îl dea fară pe tehnician în vară și să îi rezilieze contractul, acesta ar trebui să primească o sumă considerabilă de bani.
Cu toate acestea, legenda clubului blaugrana ar fi dispusă să renunțe la banii pe care ar trebui să îi încaseze, pentru ca formația sa de suflet să nu aibă de suferit deloc pe plan financiar, un gest superb din partea lui Xavi.
Antrenorul de 43 de ani a ajuns pe banca Barcei în noiembrie 2021 și a reușit să câștige încă din al doilea sezon două trofee importante, și anume titlul de campion și Supercupa Spaniei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo