Edi Iordănescu a acceptat propunea FRF și a devenit noul selecționer al României, însă fostul tehnician al FCSB-ului nu a fost primul pe lista lui Răzvan Burleanu. Cel mai aproape de a prelua postul lăsat vacant de Mirel Rădoi în luna noiembrie a fost Ladislau Boloni, însă negocierile au intrat în impas, iar mai apoi Boloni a refuzat de tot propunerea FRF.
"Fără să jignesc pe nimeni, Edi Iordănescu nu este Boloni. Boloni a lucrat 25 de ani în fotbalul occidental. Boloni nu s-a uitat la fotbalul occidental la TV. Boloni a fost în vestiar, a simțit transpirația, cum se ajunge la meciurile astea. Edi e la începutul carierei și îi doresc mult succes", a explicat Ladislau Boloni la Digi Sport.

Ladislau Boloni, explicații după ce a refuzat să devină selecționer al României

Fotbal
Noi detalii despre negocierile pentru postul de selecționer! Care sunt cerințele Federației
18/01/2022 LA 03:18
Ladislau Boloni a precizat că nu i s-a părut în regulă să aibă un obiectiv intermediar, locul 1 în grupa din Liga Națiunilor, înainte de cel al calificării la Euro: "Eu nu aveam voie să dau greș. În fotbal, e posibil orice. Să nu mă învețe absolut nimeni ce trebuie și ce nu. Aș vrea să mai precizez că, fiind în grupa a doua valorică, poți avea doi adversari foarte dificili. Să nu îmi spună nimeni nimic, că dacă ești pe locul patru, va fi ușor și dacă ești pe locul 1, nu vor fi probleme", a precizat Boloni, pentru aceeași sursă.
În final, Boloni a dezvăluit că a fost un moment în procesl negocierilor în care a acceptat propunerea FRF: "E pentru prima dată în viața mea când am acceptat un contract cu un asemenea obiectiv. Când mă duc acasă, vreau să știu că am făcut absolut totul pentru reușita echipei mele. Să promit eu că voi fi primul? Niciodată în viața mea nu am făcut asta. Eu știu că, atunci când mă pun la treabă, dau tot ceea ce ce sunt capabil. Îmi doream să fiu acolo. De aceea, pentru prima dată, am acceptat primul obiectiv.
Obiectivul principal era calificarea la Campionatul European. Obiectivul intermediar te oprea să muncești mai departe. Înțeleg că vrem să fim primii. Și eu luptam, dar, în același timp, aveam un plan de pregătire cu care voiam sa ajung în condiții optime la preliminariile Campionatului European. De aici au venit diferite complicații. Am încercat să îmi caut niște soluții, să nu îi dau șansa FRF să se despartă de mine fără să plătească. Îmi doream să am și eu același drept. De ce FRF, care e mai puternică decat orice antrenor, să aibă posibilitatea să se despartă de mine și eu nu?", a spus Boloni pentru Digi Sport.
Fotbal
Ladislau Boloni s-a decis în legătură cu oferta FRF! Ce are de gând antrenorul
13/01/2022 LA 07:28
Fotbal
Edi Iordănescu nu ar spune 'nu' echipei naționale! "Am acumulat o anumită experiență care mă ajută"
12/01/2022 LA 10:47