Liverpool a câștigat dramatic Cupa Ligii Angliei, după ce s-a impus la penalty-uri, scor 11-10, în duelul cu Chelsea. În timpul regulamentar a fost 0-0 și s-a ajuns la lovituri de departajare, după 120 de minute, acolo unde Kepa, introdus pe teren fix pentru penalty-uri, a ratat lovitura decisivă.
După meci, Jurgen Klopp a făcut mai multe declarații, discutând inclusiv despre situația tensionată dintre Ucraina și Rusia. Antrenorul celor de la Liverpool a comentat acțiunile armatei ruse și a spus că nu înțelege cum poate un om să provoace astfel de tragedii.
Klopp a declarat și că este îngrijorat de starea unora dintre foștii săi jucători și a spus că toată lumea ar trebui să fie solidară cu ucrainenii pentru a-i pune probleme lui Vladimir Putin.
Premier League
Pep Guardiola i-a mulțumit lui Liverpool pentru felul în care a jucat în acest sezon
IERI LA 06:42
"Este dincolo de puterea mea de înțelegere. Am 54 de ani, aproape 55 de ani și nu înțeleg cum un adult poate pune întreaga lume într-o astfel de situație, în special pe oamenii din Ucraina. Cunosc atât de mulți ucraineni și ruși. Evident, nu este vorba despre oameni, este războiul unui om cu adevărat rău.
Trebuie să arătăm solidaritate. Așa cum este întotdeauna în vremuri întunecate, ai nevoie de momente în care să te gândești la ceva. Este un lucru foarte greu de digerat. De acum trei zile, sau de când o fi început, suntem cu toții în permanență la telefon.
Foști jucători de-ai mei sunt probabil acum în război, nu știu exact dacă s-au întors direct în țara lor natală. Trebuie să arătăm solidaritate și se pare că facem asta. Se pare că nu-l putem opri pe Putin, dar cel puțin îi putem pune mai multe probleme decât s-ar fi așteptat. Poate că asta îi ajută pe oamenii din Ucraina", a declarat Klopp, citat de Daily Mail.
Citește și:

KLOPP A MIZAT PE PORTARUL CU TRECUT DE ATACANT

Dacă Tuchel l-a introdus pe Mendy în primul 11, Klopp a ales ca Kelleher să fie "îngerul păzitor" al lui Liverpool, în finala Cupei Ligii, deși e evident că Alisson e printre cei mai buni portari din lume. Dar până acum în competiție germanul de pe banca tehnică a formației de pe Anfield a mizat pe al doilea portar și a rămas fidel principiului său și în ultimul act.
Kelleher ținuse poarta intactă contra lui Norwich, a apărat două lovituri de departajare în confruntarea cu Leicester, pentru ca apoi să aibă o intervenție cât o calificare, în fața lui Martin Odegaard, în semifinale.
"Caoimhin va juca în finală, dacă e apt. Ca manager, trebuie să iei anumite decizii, să iei în considerare multe lucruri, și toată încrederea mea e că el se va descurca în acel meci. Kelleher nu e un portar bun, e unul foarte bun, și vrem să îl păstrăm aici. A arătat că merită toată încrederea noastră și îi vom da oportunități în continuare", spunea Klopp după calificarea în finala Cupei Ligii.
Germanul a ales câștigător, iar Kelleher a marcat penalty-ul decisiv, probabil fiindu-i mult mai ușor să transforme lovitura de la 11 metri și ca urmare a background-ului său, căci inițial a fost atacant. Povestea goalkeeper-ului poate fi citită aici.
Premier League
"El este Mbappe, Salah al nostru!" Thomas Tuchel l-a identificat pe jucătorul cheie al lui Chelsea
20/05/2022 LA 06:40
Premier League
Chelsea a uitat repede de Rudiger și Christensen! Ofertă de 70 de milioane de € pentru un fundaș
19/05/2022 LA 15:42