Thomas Tuchel a fost neinspirat în această seară, chiar dacă a pregătit foarte bine duelul cu Liverpool. Am asistat probabil la unul dintre cele mai frumoase rezultate de 0-0 din ultimul an, dar tehnicianul german a ales greșit, pe final. Neamțul a decis să mizeze pe Mendy, între buturi, deși Kepa Arrizabalaga, cel mai scump portar din lume apărase până acum în competiție. Decizie inspirată, în contextul în care Mendy a fost probabil cel mai bun de pe teren.
Însă, Tuchel a mizat pe un factor psihologic pentru loviturile de departajare și a tras lozul necâștigător. Concret, în minutul 119 l-a înlocuit pe Mendy cu Kepa, în speranța că ibericul va fi inspirat să ghicească unde trag adversarii. Nu s-a întâmplat așa, 10 penaltyuri la rând fiind transformate de Liverpool. Din fericire pentru Chelsea, și jucătorii săi au înscris pe bandă rulantă, astfel că s-a ajuns la a 11-a serie, în care au trebuit să execute portarii.
După ce Kelleher a marcat, Kepa a "înălțat un zmeu", trimițând mult peste și "dăruindu-le" trofeul adversarilor.
Liga Campionilor UEFA
Klopp nu renunță: "Rezervați hotelul pentru finala viitoare!" Ce le-a spus la pauză jucătorilor
ACUM 6 ORE
CITEȘTE ȘI:
FIFA, DECIZIE CONTROVERSATĂ ÎN CAZUL RUSIEI! POLONIA A IEȘIT LA ATAC: "E INACCEPTABIL"

Klopp a fost consecvent: a mizat pe portarul cu trecut de atacant

Dacă Tuchel l-a introdus pe Mendy în primul "11", Klopp a ales ca Kelleher să fie "îngerul păzitor" al lui Liverpool, în finala Cupei Ligii, deși e evident că Alisson e printre cei mai buni portari din lume. Dar până acum în competiție germanul de pe banca tehnică a formației de pe Anfield a mizat pe al doilea portar și a rămas fidel principiului său și în ultimul act.
Kelleher ținuse poarta intactă contra lui Norwich, a apărat două lovituri de departajare în confruntarea cu Leicester, pentru ca apoi să aibă o intervenție cât o calificare, în fața lui Martin Odegaard, în semifinale.
"Caoimhin va juca în finală, dacă e apt. Ca manager, trebuie să iei anumite decizii, să iei în considerare multe lucruri, și toată încrederea mea e că el se va descurca în acel meci. Kelleher nu e un portar bun, e unul foarte bun, și vrem să îl păstrăm aici. A arătat că merită toată încrederea noastră și îi vom da oportunități în continuare", spunea Klopp după calificarea în finala Cupei Ligii.
Germanul a ales câștigător, iar Kelleher a marcat penaltyul decisiv, probabil fiindu-i mult mai ușor să transforme lovitura de la 11 metri și ca urmare a backgroundului său: a fost atacant, inițial.

Povestea lui Kelleher: a jucat ca atacant, până la 14 ani

Goalkeeperul de 23 de ani a început la Ringmahon Rangers ca atacant, ajungând portar abia la 14 ani, cu 3 sezoane înainte de se transfera la Liverpool.
"Marca 20-30 de goluri/sezon înainte să aleagă cariera de portar", și-a amintit Sean Fitzgerald, oficial al clubului care l-a descoperit pe Kelleher.
Experiența din atac l-a ajutat enorm pe Caoimhin să citească foarte bine jocul și să știe mereu la ce să se aștepte. Mai mult, a devenit capabil să anticipeze excelent ce se va întâmpla.
"Are un instinct fantastic, mereu e cu un pas înaintea atacantului. Știe cum se mișcă vârfurile adverse și poate să se poziționeze mult mai bine grație citirii jocului", a mai spus Fitzgerald.
Kelleher a ajuns la Liverpool în 2015, părăsind Ringmahon după ce a condus-o spre câștigarea Cork Youth U17 Premier League. De atunci, a apărut de 15 ori în primul "11" al "cormoranilor", având mereu prestații apreciate. Din nefericire pentru el, Alisson e unul dintre cei mai mari portari ai lumii, astfel că nu are pentru moment șanse să apere constant.
Interesant e că Kelleher a avut oferte și de la Aston Villa și Manchester United, când a primit oferta clubului de pe Anfield, acum 7 ani, dar a ales cu inima.
Liga
Primul pas pe care Real Madrid o să-l facă după finala Champions League! Pentru cine începe asaltul
IERI LA 08:09
Liga Campionilor UEFA
Real Madrid o învinge pe Liverpool și cucerește pentru a 14-a oară trofeul UEFA Champions League
IERI LA 06:05