Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Liverpool s-a calificat în finala Cupei Ligii Angliei, după o victorie lejeră pe terenul lui Arsenal

Nicu Savin

Actualizat 20/01/2022 la 23:58 GMT+2

Liverpool a învins-o pe Arsenal cu 2-0 și s-a calificat astfel în finala Cupei Ligii Angliei, unde o va întâlni pe Chelsea.

Diogo Jota and Roberto Firmino, Liverpool

Credit imagine: Getty Images

Liverpool a trecut cu bine peste încă un meci în care Klopp nu i-a avut la dispoziție pe Salah și Mane, care vor rămâne cel puțin încă o săptămână la Cupa Africii. După ce în urmă cu 4 zile "cormoranii" au trecut cu 3-0 de Brentford, în Premier League, aceștia au obținut încă un succes facil, câștigând pe terenul lui Arsenal, scor 2-0, în returul semifinalelor Cupei Ligii Angliei.
Pe Anfield fusese 0-0, iar atunci Arsenal a jucat mai bine, chiar dacă a evoluat mult timp în inferioritate numerică. "Tunarii" au început mai bine și în retur, iar Lacazette a lovit bara în minutul 5, din lovitură liberă. Ulterior, Liverpool a pus stăpânire pe joc, iar Jota a deschis scorul în minutul 19, cu un șut perfect plasat de la marginea careului.
Arsenal a încercat să revină pe tabelă, dar până la pauză nu s-a mai întâmplat nimic notabil. În debutul părții secunde, tânărul Kaide Gordon (17 ani), titularizat de Klopp, a fost aproape de 2-0, dar a șutat puțin peste dintr-o poziție bună. Konate a trecut și el pe lângă gol, dar lovitura sa de cap din minutul 59 a lovit bara.
Citește și:

Arsenal - Liverpool 0-2 | "Cormoranii", în finala Cupei Ligii Angliei

Arsenal a avut cea mai mare șansă de a reveni în joc în minutul 73, dar Kelleher a avut o intervenție fantastică la șutul lui Gabriel Martinelli. Din acel moment, Liverpool nu a mai avut emoții, pentru că Jota a reușit dubla în minutul 77, consfințind astfel o victorie meritată pentru echipa lui Klopp, care și-a demonstrat superioritatea în momentele cheie ale partidei.
Așada, Liverpool va lupta peste ceva mai mult de o lună pentru primul trofeu al sezonului. "Cormoranii" vor juca în finală cu Chelsea, care a obținut biletele pentru ultimul act după un dublu succes cu Tottenham (2-0 pe Stamford Bridge și 1-0 pe Tottenham Stadium). Partida este programată pe 29 februari.
Liverpool are un palmares bogat în Cupa Ligii Angliei, având 8 trofee și 4 finale jucate. Numai Manchester City a mai câștigat această competiție de atâtea ori. Ultimul succes al lui Liverpool datează însă din 2012, când echipa antrenată la acea vreme de Kenny Dalglish a câștigat la penalty-uri contra lui Cardiff.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo