Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Omicron, noua tulpină a virusului Covid, schimbă sistemul competițional din Anglia

Ion Alexandru

Actualizat 19/12/2021 la 10:39 GMT+2

11 meciuri amânate în Premier League și multe altele în ligile inferiaore! Omicron, noua tulpină a virusului Covid-19 schimbă programul competițional din acest sezon. Englezii iau în considerare ca semifinalele Cupei Ligii să fie disputate în manșă unică, din cauza aglomerării meciurilor din perioada următoare.

Premier League COVID-19

Credit imagine: Getty Images

Omicron a provocat un adevărat coșmar organizatoric în fotbalul englez. Nu mai puțin de 6 meciuri din aceasă etapă sunt deja amânate, iar acesta pare să fie doar începutul într-o perioadă deja aglomerată.
Cupa Ligii este din nou competiția care va fi sacrificată, scriu englezii. Ca și în sezonul precedent, a treia competiție, ca importanță în fotbalul din Anglia, va avea modificări în programul stabilit inițial. După valul de amânări a partidelor din Premier League, șefii de la Londra plănuiesc o micșorare a numărului de meciuri din 2022. Prima schimbare vizată este disputarea în manșă unică a partidelor din semifinalele Cupei Ligii. "Este singura variantă prin care putem asigura continuitatea competiției în forma actuală" scrie cotidianul englez Daily Mail.
Meciurile din sferturile de finală sunt programate la mijlocul săptâmânii viitoare, iar orice amânare ar da peste cap și mai rău programul.
Citește și:
Sferturi de finală Cupa Ligii
  • Marți 21.12
Arsenal - Sunderland
  • Miercuri 22.12
Brentford - Chelsea
Liverpool - Leicester
Tottenham - West Ham
Semifinalele Cupei Ligii sunt programate din 3 ianuarie.
În sezonul precedent, finala Cupei Ligii a fost mutată din februarie în aprilie pentru ca fanii să poată asista la meciul de pe Wembley. În 2022, finala este programată pe 27 februarie, dar sunt din ce în ce mai multe voci care cer ca ea să fie mutată după finalul sezonului în Premier League tocmai pentru a face loc meciurilor amânate.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo