Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Imagini ireale în Anglia! Fanii unei echipe de tradiție au invadat terenul în semn de protest

Nicu Savin

Publicat 13/01/2024 la 18:14 GMT+2

Partida dintre Reading și Port Vale, contând pentru etapa a 28-a din League One, a fost întreruptă în minutul 20, după ce fanii gazdelor au invadat terenul în semn de protest la adresa proprietarilor. Echipa care a fost aproape de o promovare în Premier League în urmă cu 7 ani a ajuns pe loc retrogradabil în liga a 3-a, iar suporterii sunt revoltați.

Fanii lui Reading au invadat terenul în timpul partidei cu Port Vale, în semn de protest la adredsa conducerii

Credit imagine: Eurosport

Reading traversează una dintre cele mai dificile perioade ale existenței sale, ajungând pe locul 21 în League One (din 24 de echipe), iar fanii au ajuns la capătul răbdării. Astăzi, "The Biscuitmen" au primit vizita celor de la Port Vale, dar partida a fost întreruptă de suporteri în minutul 20.
În semn de protest la adresa conducerii, o mare parte a fanilor a invadat terenul și s-a îndreptat către zona tribunei oficiale. Suporterii au început să scandeze slogane împotriva conducătorilor. Numărul mare de fani prezenți pe teren a împiedicat stewarzii să restabilească ordinea și meciul a fost întrerupt.

Fanii lui Reading, protest inedit la adresa conducerii

Clubul de pe Select Car Leasing Stadium a reacționat printr-un comunicat pe rețelele sociale, în care a subliniat că înțelege frustrarea fanilor, dar le-a amintit acestora că gestul lor poate complica și mai mult situația echipei.
"Suntem pe deplin conștienți și înțelegem frustrările suporterilor noștri, dar trebuie să le amintim că intrarea pe teren sau aruncarea unor obiecte pe teren poate pune jocul în pericol de abandon și poate duce la consecințe personale, inclusiv ordine de interzicere pe stadion. Vă mulțumim pentru sprijinul acordat astăzi.", au transmis cei de la Reading.
Clubul Reading este deținut din 2017 de Dai Yongge, un om de afaceri chinez. Acesta este considerat de suporteri principalul vinovat pentru dezastrul la care s-a ajuns din punct de vedere al rezultatelor. Reading a retrogradat ultima dată din Premier League în 2013 și a fost aproape să revină în primul eșalon în 2017, când a pierdut dramatic finala barajului de promovare, 3-4 cu Huddersfield, la penalty-uri. De atunci a urmat un declin continuu, iar echipa este pe loc retrogradabil în League Two (Liga a 4-a).
Reading este una dintre cele mai vechi echipe din Anglia, fiind înființată în 1871. În cei 152 de ani de existență nu a cucerit niciun trofeu important, dar simplul fapt că a rezistat atâta timp în elita fotbalului englez este un succes în sine.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo