Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Poveste ireală în Deadline Day! Un jucător a semnat cu aceeași echipă de la care plecase de 3 zile

Nicu Savin

Publicat 02/02/2024 la 17:18 GMT+2

Ultima zi din fiecare perioadă de mercato aduce în prim plan situații neobișnuite, dar ceea ce s-a întâmplat joi depășește orice imaginație. Jed Steer, fostul portar al celor de la Aston Villa, a semnat în ultima clipă cu Peterborough United (League One), echipă de care s-a despărțit cu doar 3 zile înainte.

jed-steer-min.jpg

Credit imagine: Eurosport

Perioada de mercato din această iarnă s-a încheiat în cele mai multe țări pe 1 februarie. Ca de obicei, în Deadline Day au apărut destule situații neașteptate, cu transferuri făcute sau eșuate în ultimele minute, dar cea mai tare poveste a începutului de an l-a avut în prim plan pe Jed Steer, un portar englez de 31 de ani.
Acesta s-a despățit în vara trecută de Aston Villa și nu și-a găsit angajament până la începutul acestui an. Pe 4 ianuarie, goalkeeperul a semnat din postura de jucător liber de contract cu Peterborough United, echipă din League One (Liga a 3-a din Anglia).
Formația care luptă pentru promovarea în Championship (e pe locul 3) avea nevoie urgentă de un portar, după ce titularul Nicholas Bilokapic se accidentase și era clar că va lipsi aproximativ o lună. Steer a fost integralist la 4 meciuri din campionat, dar la duelul cu Wimbledon din EFL Trophy nu a făcut parte din lot.

Jed Steer a revenit la Peterborough la 3 zile de când și-a anunțat plecarea

Asta pentru că pe 29 ianuarie a anunțat că părăsește echipa, fiind nemulțumit că va fi rezervă, întrucât Nicholas Bilokapic și-a revenit. Steer i-a anunțat pe șefii clubului că vrea să-și caute o echipă unde să aibă garantat postul de titular, iar decizia sa a fost înțeleasă.
"Jed a venit să mă vadă în această dimineață și a spus că vrea să plece. I-am înțeles motivele, am fost puțin dezamăgit, nu de el, dar în general, pentru că cred că s-a descurcat foarte bine pentru noi. A spus că nu vrea să riște să nu aibă garanția că va juca săptămână de săptămână", spunea managerul Darren Ferguson pe 29 ianuarie.
Conform Daily Mail, contractul a fost reziliat pe cale amiabilă, pentru ca joi seara, pe 1 februarie, clubul să anunțe un nou transfer: Jed Steer.
Anunțul a fost făcut pe contul oficial de Twitter al celor de la Peterborough cu doar câteva ore înainte de încheierea perioadei de transferuri.
"Sunt fericit că mă întorc și sunt aici pentru a ajuta clubul într-o parte interesantă a sezonului, cu echipa într-o poziție bună în campionat și, de asemenea, în semifinalele EFL Trophy. Am fost hotărât să plec de la început, dar sunt aici acum și abia aștept să mă întorc acolo la antrenament", a declara Steer pentru site-ul oficial al clubului.
Fanilor lui Peterborough nu le-a venit să creadă că Steer a fost prezentat pentru a 2-a oară în mai puțin de o lună, iar reacțiile unora dintre ei au devenit virale în mediul online.
"Numai noi putem să transferăm un jucător care a plecat acum 3 zile", a scris un fan pe Twitter. "Mi se învârte capul! Să nu-mi spuneți că l-au adus înapoi?", a completat alt suporter, la care un altul a adăugat: "Al 3-lea transfer al iernii e același cu primul".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo