Deși este clubul cu cele mai multe prezențe în prima ligă din Anglia din istorie, Everton nu trece printr-o perioadă foarte bună. Echipa de pe Merseyside se află pe loc retrogradabil dupa primele 8 etape iar presiunea pe Marco Silva este din ce în ce mai mare.
Everton a fost una dintre echipele cu cele mai mari investiții în vară când a cheltuit sume importante pentru jucători precum Moise Keane sau Alex Iwobi, însă debutul de sezon a fost unul catastrofal. Astfel, Marco Silva riscă să fie dat afară dacă nu reușește să revitalizeze rapid echipa.

Eșecul Everton, triumful Famalicao

Premier League
Marco Silva, exasperat de întrebările despre demitere. Reacția managerului lui Everton
05/12/2019 LA 07:20
Dacă Everton este în pragul unui dezastru precum retrogradarea, în țara de origine a lui Marco Silva lider este surprinzătoarea Famalicao. Iar cele două situații sunt legate de numele lui Joao Pedro Sousa. Acesta este noul antrenor al celor de la Famalicao după ce a fost timp de 7 ani secund al lui Silva la 5 cluburi antrenate de portughez. Citește pe Eurosport.ro povestea celor de la Famalicao.
Marco Silva a numit următorul meci contra celor de la West Ham fiind unul care trebuie obligatoriu câștigat de Everton dupa 4 înfrângeri consecutive în Premier League. Înfrângerea din deplasarea de la Burnley a venit și după cel de-al 5-lea gol primit în 8 etape din fază fixă, mai mult decât orice altă echipă din prima divizie. Marco Silva riscă să fie demis iar eșecul său pe banca lui Everton vine după ce i-a permis în vară fostului său asistent să plece la Famalicao. În locul lui Sousa a venit Luis Boa Morte, însă decizia s-a dovedit a fi una greșită pentru Everton.
Presiunea e cu atât mai mare cu cât Everton, cea care a fost preluată în februarie 2016 de Farhad Moshiri, a investit în jur de 450 de milioane de lire sterline în ultimii 5 ani. Doar 4 echipe din Premier League au investit mai mulți bani.
Premier League este transmis in direct și in exclusivitate pe Eurosport 1.
Premier League
După Pochettino, urmează Marco Silva. Alți doi antrenori din Premier League, aproape de a fi demiși
24/11/2019 LA 09:19
Premier League
Everton - West Ham 2-0 | Marco Silva a întrerupt seria de patru înfrângeri consecutive
19/10/2019 LA 13:46