Cafu, acum în vârstă de 51 de ani, unul dintre cei mai mari fundași dreapta din istoria fotbalului, este de părere că Neymar este mai bun din punct de vedere tehnic decât Leo Messi și Cristiano Ronaldo, doi dintre cei mai buni fotbaliști din toate timpurile. Brazilianul, care are 2 Cupe Mondiale în palmares (1994 și 2022), și-a argumentat alegerea și i-a dat chiar un sfat fotbalistului lui PSG.
Cafu a vorbit la superlativ despre compatriotul său în presa din Spania: "Neymar este mai bun la nivel tehnic decât Messi, mai bun decât Cristiano Ronaldo, dar trebuie să-și asume responsabilitatea de a fi un lider", a spus fostul fundaș brazilian pentru Marca.
Cupa Mondială FIFA
Portugalia, calificată matematic în optimile Cupei Mondiale după victoria în fața Uruguayului
ACUM 5 ORE

Neymar, peste Messi și Ronaldo, spune Cafu

"Un sportiv trebuie să se dedice 100% fotbalului. Eu nu sunt mai bun decât Neymar, dar am fost mai bun decât alți fundași dreapta pentru că m-am dedicat în acest sens. Neymar trebuie să devină un căpitan", a adăugat Cafu. Deși nu a cucerit până acum vreun Balon de Aur, Neymar este fără doar și poate unul dintre cei mai buni fotbaliști ai generației actuale.
Brazilianul a jucat pentru Santos, Barcelona și, din 2017, PSG, pentru care a înscris 90 de goluri și a pasat decisiv de 55 de ori în 127 de meciuri. În ultima perioadă, Neymar nu a mai dat randamentul din trecut, iar Al-Khelaifi, președintele lui PSG, are de gând să scape de brazilian.
Cafu a jucat de-a lungul carierei printre altele, pentru Sao Paulo, Palmeiras, AS Roma și AC Milan. A câștigat alături de naționala Braziliei două Cupe Mondiale, iar în Italia, a câștigat două titluri de campionat, unul cu Roma, unul cu Milan.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Cupa Mondială FIFA
Fanii de la Mondial, induși în eroare de "Fake Neymar", omul care seamănă leit cu starul Selecao
ACUM 7 ORE
Cupa Mondială FIFA
Xavi a dezvăluit cine l-a impresionat în Qatar! Marele rival amintit și ce a spus despre Messi
ACUM 9 ORE