După atacul Rusiei asupra Ucrainei, aproape toți ucrainenii, precum și jucători și antrenori din alte națiuni, s-au despărțit de cluburile lor rusești, în semn de protest. Anatoliy Tymoshchuk nu a făcut-o, însă.
CITEȘTE ȘI:
PIERDEREA FINANCIARĂ URIAȘĂ SUFERITĂ DE RUSIA ÎN PLAN SPORTIV DIN CAUZA RĂZBOIULUI CU UCRAINA
Fotbal
Așa a sărbătorit Manchester City al 4-lea titluri în ultimii 5 ani
ACUM O ORĂ
Tymoshchuk, criticat dur de un fost coechipier de la națională
Fostul star al lui FC Bayern, care a câștigat Liga Campionilor cu bavarezii în 2013, rămâne fidel clubului său, Zenit. Fost jucător la clubul din Saint Petersburg, alături de care a câștigat Cupa UEFA, în 2008, Tymoshchuk este antrenor secund acolo, din 2017. Atitudinea avută acum i-a adus critici severe acum, în plin război, fiind considerat "trădător".
"Tolya, cum se poate? Esti din Ucraina. Cum poți să taci și să continui să muncești acolo? Am jucat împreună pentru aceeași echipă, am purtat cu mândrie acel tricou, am cântat imnul, am câștigat și am pierdut. Esti liniștit acum? Tolya, cum vei trăi cu tine", a scris fostul său coechipier Yevgen Levchenko într-o scrisoare deschisă către Tymoshchuk, potrivit sport1.de.
Produs al lui Metalurh Kostiantynivka, Yevgen Levchenko a făcut carieră în Olanda, acolo unde a evoluat pentru Vitesse, Sparta Rotterdam, Groningen sau Willem II. A evoluat la națională, alături de Anatoliy Tymoshchuk, în perioada 2002-2009. Din 2001 el este cetățean olandez, dar a rămas cu sufletul alături de Ucraina.
Fotbal
Premier League | Un sezon magic plin de emoții și trăit la intensitate maximă
ACUM O ORĂ
Bundesliga
Borussia Dortmund i-a găsit înlocuitor lui Marco Rose! Cine va antrena echipa din noul sezon
ACUM 2 ORE