11 jucători ai "lăncierilor" au fost depistați pozitiv cu coronavirus la ultimul test efectuat cu o zi înaintea meciului cu Midtjylland, din grupele UEFA Champions League.
În urma focarului de COVID de la club, Ajax a plecat în Danemarca cu numai 17 jucători, așa cum au anunțat chiar olandezii într-un comunicat oficial.
"Ajax va călători în Danemarca cu un lot alcătuit din 17 jucători pentru meciul cu FC Midtjylland. Kjell Scherpen și Brian Brobbey (n.r. - doi jucători de la echipa de tineret a lui Ajax) au fost incluși în lot.", a anunțat Ajax.
Liga Campionilor UEFA
UEFA a stabilit cum va acorda cele două wild-carduri în Champions League! Ligile de top, avantajate
10/05/2022 LA 12:49
Potrivit publicației De Telegraaf, mai mulți jucători de bază ai lui Ajax ar urma să lipsească la partida de mâine din cauza coronavirusului. Printre aceștia se numără Dusan Tadic, Davy Klaasen, precum și cei doi portari cu experiență, Andre Onana și Maarten Stekelenburg.
Din acest motiv, Ajax s-a văzut nevoită să-l adauge în lotul de 17 jucători pe tânărul goalkeeper Kjell Scherpen, în vârstă de numai 20 de ani.

Ajax, decimată de COVID-19! 11 jucători infectați, înaintea meciului din Champions League

Sursa citată anunță că jucătorii lui Ajax infectați cu noul coronavirus au efectuat un nou test astăzi, pentru a verifica dacă nu cumva rezultatul primit nu este "fals pozitiv".
Rezultatele voi fi anunțate în următoarele ore, iar dacă vor exista jucători negativi, aceștia vor putea zbura în Danemarca, pentru a se alătura lotului lui Ajax înaintea meciului din Champions League. Acest lucru se va putea realiza însă numai cu acordul UEFA.
Ajax a jucat ultima oară sâmbătă, în campionat, când a învins-o pe Sittard, scor 5-2. "Lăncierii" se pregătesc acum pentru al 3-lea meci din grupele Champions League, împotriva lui Midtjylland.
Până acum, formația olandeză a obținut un singur punct, în meciul cu Atalanta, scor 2-2, din runa precedentă. În prima etapă, Ajax a fost învinsă pe teren propriu de Liverpool, scor 0-1, iar acum ocupă locul al 3-lea în grupă.
Liga Campionilor UEFA
Exclusiv | 36 de ani de la Sevilla! Ștefan Iovan și Adrian Bumbescu, povești savuroase din 1986
06/05/2022 LA 21:06
Liga Campionilor UEFA
Jurgen Klopp consideră că Real Madrid merită să fie în finala UCL! Germanul, săgeți către UEFA
06/05/2022 LA 16:17