Real Madrid s-a impus în deplasare cu Atalanta, scor 1-0, și a făcut un pas mare către calificarea în sferturile UEFA Champions League. Formația pregătită de Zinedine Zidane a beneficiat de un "cadou" după numai 17 minute scurse la Bergamo.
Freuler, mijlocașul italienilor, l-a faultat la marginea careului pe Ferland Mendy, fundașul Realului. Arbitrul Tobias Stieler n-a stat pe gânduri și a scos direct cartonașul roșu.
Decizia a fost contestată de jucătorii Atalantei, care s-au apărat spunând că Mendy nu se afla într-o situație iminentă de gol în momentul contactului. Pe imagini se poate observa că în zona lui Freuler și Mendy se mai afla și căpitanul italienilor, Toloi.
Liga Campionilor UEFA
Dominația formațiilor britanice continuă în Champions League și în 2021/2022
21/12/2021 LA 10:21

Atalanta - Real Madrid 0-1. Capello

: "

Arbitrul a distrus meciul!

"

Jurnaliștii catalani au răbufnit după faza respectivă, spunând că Real Madrid "a fost încă o dată avantajată de arbitri în Champions League". Chiar și cu om în plus, trupa lui Zidane a dat lovitura târziu, tocmai în minutul 86. Același Mendy, care a obținut cartonașul roșu, a marcat un eurogol, cu un șut plasat de la marginea careului, expediat în vinclu.
La rândul său, renumitul tehnician Fabio Capello consideră că arbitrul german i-a acordat mult prea ușor cartonașul roșu lui Freuler, având în vedere că "nu era ultimul apărător, iar Mendy se ducea către exterior":
"Arbitrul a distrus meciul! Nu era ultimul jucător, iar Mendy oricum se ducea către exterior. A fost un fault de galben. Ar fi fost frumos ca Atalanta să poată juca cu forţe egale un meci atât de important precum cel cu Real", a spus Fabio Capello, citat de Mundo Deportivo.

Atalanta - Real Madrid 0-1. Capello a remarcat reacția lui Zidane, după golul lui Mendy: "Ați văzut cum râdea?"

Capello a remarcat și momentul în care Zidane a răbufnit pe marginea terenului, după golul splendid marcat de Mendy, cu piciorul său mai slab:
"Atalanta a luat un gol care putea fi evitat. A fost condamnată să primească gol de la un jucător care trage rar cu piciorul drept. Nici lui Zidane nu-i venea să creadă. Aţi văzut cum râdea? Atalanta a fost ghinionistă, dar calificarea se va juca în meciul retur de la Madrid", a completat Fabio Capello.
https://i.eurosport.com/2021/02/23/3000839.jpg
Liga Campionilor UEFA
Dortmund a confirmat interesul unui club uriaș pentru Haaland. Pleacă din iarnă pentru a câștiga UCL
19/12/2021 LA 12:23
Liga Campionilor UEFA
Messi e extrem de încrezător, după ce PSG a căzut cu Real Madrid, în optimile Champions League
15/12/2021 LA 11:26