Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Atletico Madrid - Chelsea 0-1 / Lazio - Bayern Munchen 1-4, în optimile UEFA Champions League

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 24/02/2021 la 00:01 GMT+2

Chelsea s-a impus în fața lui Atletico Madrid, scor 1-0, în turul optimilor UEFA Champions League. Olivier Giroud a înscris golul victoriei în meciul disputat pe Arena Națională din București, cu o execuție splendidă din foarfecă. În cealaltă partidă a serii, Bayern Munchen s-a distrat pe terenul lui Lazio, scor 4-1.

Olivier Giroud

Credit imagine: Getty Images

Atletico Madrid - Chelsea 0-1

FINAL! Atletico Madrid - Chelsea 0-1, pe Arena Națională. Formația londoneză s-a impus la limită la București, grație unui gol superb marcat de Olivier Giroud din foarfecă.
Min 71. GOOOOOOOL Chelsea! Olivier Giroud marchează cu o lovitură superbă, din foarfecă. Faza a fost inițial anulată pentru offside, apoi a fost analizată intens de tehnologia VAR. În final s-a decis că Hermoso, fundașul lui Atletico, a degajat greșit spre propriul careu. Mingea a ajuns norocos la Giroud, iar atacantul francez a profitat de șansă și a reluat acrobatic, fără speranțe pentru Oblak.
picture

Olivier Giroud

Credit imagine: Getty Images

Min 60. Luis Suarez a încercat să-l surprindă pe Mendy cu un șut de la jumătatea terenului. Mingea s-a scurs însă pe lângă poartă, spre ușurarea goalkeeper-ului lui Chelsea.
Min 58. Joao Felix a reluat spectaculos, din foarfecă, dar mult peste poarta lui Mendy. Atletico, din ce în ce mai periculoasă în repriza secundă.
Min 46. A început repriza a doua de la București!
PAUZĂ! Atletico și Chelsea se află la egalitate, scor 0-0, pe Arena Națională.
Min 25. Marcos Alonso îl pune la încercare pe Oblak cu un șut din afara careului. Portarul lui Atletico a plonjat și a reținut fără emoții.
Min 14. Ocazie uriașă pentru Atletico! Luis Suarez a profitat de o dezorganizare în apărarea lui Chelsea, a sprintat în careu și a centrat în fața porții. Lemar a ajuns târziu la locul de întâlnire și a trimis cu un ultim efort pe lângă bară.
Min 1. A început meciul de pe Arena Națională!
  • Atletico Madrid: Oblak - Llorente, Savic, Felipe, Hermoso - Correa, Koke, Saul, Lemar - Suarez, Joao Felix
  • Chelsea: Mendy - Azpilicueta, Christensen, Rudiger, Alonso - Mount, Jorginho, Kovacic - Hudson-Odoi, Giroud, Werner
21:35. Gică Hagi, Adrian Mutu și Mihai Stoichiță se află printre cei prezenți în tribunele Arenei Naționale în această seară.
21:30. Fotbalul din Champions League revine la București! A mai rămas jumătate de oră până la fluierul de start.
Arena Națională
20:40. Jucătorii lui Chelsea au ajuns la Arena Națională:
20:10. Jucătorii lui Atletico au plecat către Arena Națională:

Lazio - Bayern Munchen 1-4

FINAL! Bayern Munchen, o nouă lecție de fotbal în UEFA Champions League. Campioana Germaniei s-a impus categoric pe terenul lui Lazio, scor 4-1, într-o seară în care Lewandowski a devenit al treilea cel mai bun marcator din istoria prestigioasei competiții (72 goluri).
De asemenea, Jamal Musiala a devenit cel mai tânăr jucător care înscrie pentru bavarezi în UCL, la vârsta de 17 ani și 363 de zile.
Min 49. GOOOOOOL Lazio! Trupa italiană respiră. Correa a redus din diferență la scurt timp după autogolul lui Acerbi.
Min 47. GOOOOOOL Bayern! Început dezastruos de repriză secundă pentru Lazio. Acerbi și-a trimis mingea în proprie poartă, iar tabela indică scorul de 4-0 pentru campioana Germaniei.
Min 46. A început repriza a doua!
PAUZĂ! Bayern s-a distrat cu Lazio în prima repriză de pe Olimpico, scor 3-0.
Min 42. GOOOOOOOL Bayern! Formația lui Hansi Flick, dezlănțuită pe Olimpico! Leroy Sane înscrie cu 3 minute înainte de pauză și transformă seara bavarezilor într-una de vis.
INFO: La 17 ani și 363 de zile, Jamal Musiala a devenit cel mai tânăr marcator din istoria lui Bayern în UEFA Champions League.
Min 24. GOOOOOOOOL Bayern Munchen! Campioana lumii, debut de vis la Roma. Musiala a combinat cu Goretzka și a finalizat cu un șut de la marginea careului, la care Reina n-a putut să intervină.
INFO: Lewandowski a ajuns la 72 de goluri înscrise în UEFA Champions League. Astfel, starul lui Bayern l-a depășit pe Raul Gonzalez și a urcat pe locul 3 în topul celor mai buni marcatori din prestigioasa comptiție. Cristiano Ronaldo (132) și Lionel Messi (118) se află pe primele două poziții.
Min 9. GOOOOOOOL Bayern Munchen! Robert Lewandowski a profitat de o greșeală în apărarea lui Lazio și a trimis mingea în plasă din câțiva metri.
Min 1. A început duelul de pe Olimpico!
Echipele de start:
  • Lazio: Reina - Gabarron, Acerbi, Musacchio - Lazzari, Milinkovic-Savic, Lucas Leiva, Alberto, Marusic - Immobile, Correa
  • Bayern Munchen: Neuer - Sule, Boateng, Alaba, Davies - Kimmich, Musiala - Sane, Goretzka, Coman - Lewandowski
Știrea inițială (scrisă de Romeo Ene)
O partidă care, până acum câteva zile nu avea o mare însemnătate pentru România, a devenit extrem de atractivă pentru sportul românesc. Atletico Madrid - Chelsea se va disputa la Bucureşti, fără spectatori, pe Arena Naţională, din cauza restricţiilor de circulaţie din Spania cauzate de pandemia de coronavirus. Trupa antrenată de Simeone are amintiri plăcute în legătură cu cel mai mare stadion din România. În 2012, Atletico a câştigat finala Europa League, pe Arena Naţională, împotriva lui Athletic Bilbao, scor 3-0. Koke este singurul jucător care se afla atunci în lotul grupării din capitala Spaniei. Pentru Simeone, revenirea pe acest stadion este una specială deoarece acesta a câştigat primul trofeu din cariera de antrenor la Bucureşti, în finala din 2012. De altfel, se pare că tocmai antrenorul argentinian a insistat pentru ca formația rojiblanco să vină în capitala noastră pentru această partidă.

Atletico Madrid și Chelsea, situații diferite în campionat

Echipa care este considerată "gazdă" în această partidă, Atletico, vine după o serie de 4 partide în care a câştigat doar una, deplasarea de la Granada. Ultimul meci a adus un eşec pe teren propriu, scor 0-2, împotriva lui Levante. Din decembrie 2019 nu mai pierduse trupa lui Simeone pe teren propriu, în campionat. Chiar şi aşa, Atletico se află pe primul loc, cu şanse reale la câştigarea La Liga, având 55 de puncte, cu 3 mai multe faţă de ocupanta locului 2, Real Madrid, dar cu un meci mai puţin. În grupele Ligii Campionilor, Atletico a terminat pe locul 2, acumulând 9 puncte, după Bayern. Salzburg şi Lokomotiv Moscova au fost ceilalţi adversari ai madrilenilor. Pentru meciul din această seară, Simeone nu se va putea baza pe Carrasco, Gimenez, Vrsaljko, accidentaţi, Héctor Herrera, nerefăcut după ce a fost depistat pozitiv cu coronavirus şi Trippier, suspendat din cauza pariurilor.
Tuchel will be no magic bullet for Havertz and Werner

Chelsea, multe transferuri, puține realizări

Chelsea era considerată de specialişti una dintre favoritele la câştigarea Premier League, dar chiar şi a Champions League. Asta pentru că echipa antrenată de Thomas Tuchel a transferat foarte mulţi jucători de valoare la începutul sezonului. Aşteptările nu s-au confirmat, iar echipa din capitala Angliei nu are un sezon extraordinar, fiind pe locul 5 în campionat, la 2 puncte de locul 4 care duce în Champions League, dar departe de primul loc, ocupat de Manchester City. Chiar şi aşa, în ultimele 11 meciuri, Chelsea a câştigat 8 dintre ele, a remizat de 2 ori şi a pierdut o singură dată. Venirea lui Tuchel pe Stamford Bridge a adus o îmbunătăţire a rezultatelor echipei. În faza grupelor, Chelsea a terminat pe primul loc, cu 14 puncte, urmată de Sevilla, Krasnodar şi Rennes. Indisponibil în tabăra englezilor este Thiago Silva, accidentat.
În ultimele 2 confruntări directe, Chelsea s-a impus cu 2-1 pe Wanda Metropolitano, iar ultimul meci dintre cele două formaţii s-a terminat nedecis, scor 1-1.
După venirea lui Suarez la Atletico, acesta şi-a pus amprenta imediat pe jocul echipei şi este golgheterul La Liga, la egalitate cu Messi, reuşind să înscrie de 16 ori. Atacantul poate face diferenţa diseară. În schimb, londonezii aşteaptă o ''sclipire'' din partea lui Werner, care mai mult a dezamăgit în acest sezon, marcând doar de 5 ori. Arbitrul disputei de la Bucureşti va fi Felix Brych.
Echipe probabile Atletico Madrid - Chelsea:
  • Atletico Madrid: Oblak – Savic, Felipe, Hermoso – Llorente, Kondogbia, Koke, Saul, Lodi – Felix, Suarez
  • Chelsea: Mendy – Azpilicueta, Silva, Rudiger – James, Kante, Jorginho, Alonso – Mount, Abraham, Werner

Lazio - Bayern | Probleme mari pentru bavarezi

Lazio - Bayern Munchen este celălalt meci din această seară de UCL, cu start la ora 22:00. Cele două formaţii au obiective diferite, atât în campionat, cât şi în Europa. Dacă Lazio îşi propune să prindă un loc de Liga Campionilor în Serie A, pentru Bayern, orice clasare în afara primului loc este considerată un eşec. În plus, trupa antrenată de Flick îşi propune câştigarea Ligii Campionilor. Lazio vine după 8 victorii în ultimele 11 meciuri, 2 înfrângeri şi o remiză. Chiar şi aşa, echipa lui Inzaghi se află doar pe poziţia a şasea, la un punct de locurile de Champions League. În grupe, Lazio a terminat pe locul 2, cu 10 puncte, pe primul loc terminând Borussia Dortmund. Ceilalţi adversari ai echipei lui Ştefan Radu au fost Club Brugge şi Zenit. Pentru partida de pe Olimpico, Inzaghi nu va putea conta pe Ştefan Radu, Luiz Felipe şi Strakosha, accidentaţi.
Muller

Bayern, fără mulți jucători importanți pe Olimpico

Câştigătoarea Ligii Campionilor de sezonul trecut, Bayern, vine pe Olimpico pentru a lua o opţiune serioasă pentru calificarea în sferturi. Se află pe primul loc în Bundesliga, însă, vine după două meciuri în care nu a cunoscut gustul victoriei, 3-3 cu Bielefeld şi 1-2 la Frankfurt. În grupe, Bayern nu a avut emoţii şi a câştigat-o cu 16 puncte, adversarii nemţilor fiind Atletico Madrid, Salzburg şi Lokomotiv Moscova. Flick nu îi va avea disponibili pe Douglas Costa, Gnabry, Muller, Pavard şi Tolisso, accidentaţi. Va fi primul meci din istorie între cele două echipe.
Mulţi specialişti o consideră favorită pe Bayern, care este campioana Europei, însă Lazio poate oferi o replică pe măsură, asta după ce nemţii nu au câştigat ultimele 2 partide. Robert Lewandowski este de departe cel mai periculos jucător din partea germanilor, fiind golgheter în Bundesliga cu 26 de goluri, iar fundaşii lui Inzaghi vor trebui să-i facă faţă. De cealaltă parte, Immobile are 14 goluri pentru trupa de pe Olimpico, iar dacă va fi pus în valoare de colegi, ar putea să facă o partidă bună diseară. Arbitrul confruntării va fi Orel Grinfeld.
Echipe probabile Lazio - Bayern:
  • Lazio: Reina - Patric, Acerbi, Musacchio - Lazzari, Milinkovic-Savic, Leiva, Luis Alberto, Marusic - Correa, Immobile
  • Bayern: Neuer - Sule, Boateng, Alaba, Davies - Kimmich, Martinez - Sane, Goretzka, Coman - Lewandowski
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo