Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cei 3 eroi neașteptați care au uluit în actualul sezon de Champions League

Cristian Mihală

Actualizat 25/11/2021 la 10:29 GMT+2

Champions League scoate în acest sezon la rampă noi eroi, alții decât cei la care ne-am fi așteptat. Dacă Lewandowski, Salah sau Ronaldo erau de așteptat să strălucească, avem cel puțin 3 jucători pe care puțini ar fi pariat că vor face o figură atât de bună în actuala stagiune de UCL: Haller, Nkunku și Pedro Goncalves (Pote).

Christopher Nkunku

Credit imagine: Getty Images

Trei fotbaliști de plan secund au uimit prin performanțele lor în actuala stagiune de Champions League. Doi dintre ei au obținut deja biletele pentru optimile competiției (Pote și Haller), în timp ce Nkunku e cel care o va califica pe Leipzig în primăvara Europa League, dintr-o grupă în care nemții nu puteau visa la mai mult, în contextul în care i-au avut ca adversari pe City și PSG.
CITEȘTE ȘI:
Christopher Nkunku erzielte gegen FC Brügge sein sechstes Tor in der Champions-League-Saison

Eroii neașteptați din UEFA Champions League

Christopher Nkunku (24 de ani)
Foarte puternic, agil, Nkunku este un fotbalist polivalent, care poate juca pe orice poziție de la mijloc sau din atac. Adus de la PSG (provine din Academia parizienilor) în 2019, pentru 12 milioane de euro, fotbalistul născut la Lagny-sur-Marne a "explodat" în acest sezon.
Nkunku are 12 goluri și 7 pase decisive în 18 meciuri pentru Leipzig, în acest sezon. 7 dintre aceste goluri au venit în Champions League, acolo unde francezul a reușit și 3 assisturi.
Debutul său în actuala stagiune de UCL a fost fulgerător, cu o triplă pe Etihad, împotriva lui City. A fost primul jucător din istorie care marchează o triplă împotriva unei echipe a lui Guardiola, în deplasare, în cea mai importantă competiție inter-cluburi din lume.
Aseară, francezul a fost vioara întâi în victoria lui Leipzig de pe terenul lui Brugge, meci decisiv pentru locul 3 în grupă. Nkunku a reușit două goluri și un assist și deja presa din Vest se întreabă cât va mai rezista în Bundesliga, înainte ca un club mare din Anglia sau Spania să îl transfere.
El mai are contract cu nemții până în 2024, fiind curtat, printre altele, de City, Chelsea și Real Madrid. Guardiola a declarat deja că Nkunku are potențialul de a ajunge, în câțiva ani, să valoreze mai mult decât Mbappe, astfel că i-a recomandat lui Joan Laporta să încerce să-i obțină transferul înainte ca prețul lui să explodeze. Dar, mai nou, presa din Vest anunță că Pep și-l dorește pentru City, convins că polivalența sa se pretează perfect la stilul avut de "cetățeni".
picture

Sebastien Haller

Credit imagine: Getty Images

Sebastien Haller (27 de ani, Ajax)
Ajax încântă din nou Europa prin jocul prestat, iar "lăncierii" au un vârf care, grație cifrelor avute, aduce aminte de Luis Suarez. Dacă uruguayanul marca 81 de goluri în 110 partide pentru olandezi, acum mai bine de un deceniu, Haller a ajuns în 2021 deja la 31 de goluri înscrise în toate competițiile.
Dar prestația lui din Champions League e cea care uimește cel mai mult. Aseară, la Istanbul, Ten Hag a ales să îl menajeze pe vârful francez care evoluează pentru Coasta de Fildeș, calificarea fiind o formalitate ("lăncierii" aveau nevoie de un punct în ultimele două partide pentru a fi matematic în optimi". Beșiktaș a făcut o primă repriză foarte bună și a condus la pauză cu 1-0, astfel că stafful tehnic al batavilor l-a introdus la pauză pe Haller. Iar efectul a fost cel scontat: două goluri până în minutul 70 pentru atacant și punctaj maxim pentru Ajax, după 5 etape.
Odată cu dubla de la Istanbul, Haller a depășit mai multe recorduri. El a devenit primul jucători din istorie care marchează 9 goluri în primele sale 5 meciuri în competiție. Anterior acestei stagiuni, Haller nu mai jucase vreun minut în Champions League. El a depășit astfel recordul lui Haaland, care pe vremea când juca la Salzburg, a reușit să puncteze de 8 ori în UCL.
Haller a devenit aseară și primul jucător din istoria lui Ajax care marchează în fiecare dintre primele 5 partide din grupele Champions League.

HALLER, LA DOUĂ REUȘITE DE RECORDUL ISTORIC AL LUI RONALDO, ÎN CHAMPIONS LEAGUE

Toți ochii au fost pe Lewandoski în această săptămână, în contextul în care vârful lui Bayern avea 8 goluri în primele 4 partide din acest sezon de Ligă. Polonezul a marcat o dată la Kiev, cu Dinamo, și s-a apropiat la două lungimi distanță de recordul all-time de goluri marcate în grupele UCL. O bornă fixată de Ronaldo la 11, care părea că va rămâne în picioare mult timp.
Lewa are ocazia să egaleze și chiar să depășească recordul actualului star al lui United, în ultima rundă, cu Barcelona, dar Haller pare să aibă o șansă în plus față de polonez să atingă acea bornă istorică. Asta pentru că Ajax întâlnește pe teren propriu pe Sporting și cu siguranță că toți jucătorii lui Ten Hag vor încerca să se pună în slujba colegului lor, miza meciului fiind altfel nulă (știm exact ordinea din grupa C, ultima rundă neputând să aducă nicio schimbare: 1. Ajax, 2. Sporting, 3. Dortmund, 4. Beșiktaș).
În tur, cu Sporting, Haller a făcut un meci uriaș, marcând de 4 ori, într-un neverosimil 5-1 administrat de Ajax chiar pe Estadio Jose Alvalade, din Lisabona.
Un fapt interesant e că în 5 meciuri jucate în UCL, Haller are același număr de goluri ca Hazard în întreaga carieră. Belgianul de la Real Madrid a punctat de doar 9 ori în cea mai importantă competiție inter-cluburi din lume, fie că a jucat pentru Chelsea sau pentru actuala echipă.
picture

Pedro Gonçalves

Credit imagine: Getty Images

Pedro Goncalves (23 de ani, Sporting)
Un fotbalist extrem de tehnic, capabil să ajute cu pase decisive, dar și să finalizeze. Mulți îl compară deja cu Bruno Fernandes, cu mențiunea că mijlocașul ofensiv al lui Sporting are o mult mai mare apetență pentru gol.
Explozia sa la cel mai înalt nivel surprinde, chiar dacă în sezonul trecut a arătat cât de important e pentru Sporting. El a fost golgheterul echipei, cu 23 de reușite, cifre impresionante pentru un mijlocaș ofensiv. Și-a dus echipa pe umeri spre un nou titlu, după o pauză de două decenii, iar acum "leii" din Lisabona simt aerul rarefiat al optimilor Ligii.
Interesant e că fără Pote, accidentat, Sporting a început cu două înfrângeri actuala ediție de Ligă: 1-5 acasă cu Ajax, și 0-1 pe terenul lui Dortmund. Dacă cineva ar fi pronosticat la acel moment că formația din capitala Portugaliei va avea biletele asigurate pentru optimile Ligii, după 5 meciuri, cu siguranță că ar fi fost considerat nebun.
Dar revenirea lui Pote a dus la 3 victorii la rând pentru Sporting, perioadă în care mijlocașul ofensiv a marcat de 4 ori și a dat o pasă decisivă. Duelul decisiv a fost aseară, cu Dortmund. Fără Haaland, nemții s-au predat cu 1-3 la Lisabona, într-o confruntare în care Pedro Goncalves a reușit o dublă și o pasă decisivă. Lusitanii au 3 puncte pentru Dortmund și meciurile directe mai bune, astfel că sunt deja calificați în primăvara UCL, de pe locul secund.
De menționat că în urmă cu două luni, în perioada în care Pote a lipsit din cauza accidentării, s-a pus problema ca acesta să fie operat. De altfel, medicul clubului i-a recomandat asta, însă mijlocașul ofensiv a preferat să aștepte ca problemele sale să se rezolve altfel decât prin intervenția chirurgicală. S-a protejat cât a putut, iar decizia luată a fost una inspirată: odată revenit, a schimbat total fața echipei și a obținut o calificare la care puțini sperau după cele două înfrângeri din startul grupelor.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo