Lionel Messi e văzut de mulți cel mai bun jucător din toate timpurile, dar pare că vremea argentinianului a apus. Cel puțin pentru unii dintre fanii lui City, care îl văd pe tânărul Foden viitorul mare star al fotbalului mondial.
Aseară, pe Etihad, un puști fan al cetățenilor a pregătit un mesaj extrem de amuzant, care a devenit viral. "Messi, poți să faci rost de tricoul lui Foden pentru mine?", a fost cartonul pregătit de tânărul suporter al echipei lui Guardiola.
Foden nu a fost, din păcate pentru puști, pe teren, fiind accidentat, însă a văzut mesajul pe rețelele de socializare și s-a amuzat. Mai mult, englezul încearcă să îi ia urma tânărului, pentru a-i face cadou tricoul mult visat.
Cupa Mondială FIFA
Lionel Messi i-a speriat pe brazilieni cu forma de la Cupa Mondială! Avertismentul lui Dani Alves
ACUM 12 ORE
"Mulțumesc pentru suport. Îl știe cineva pe acest tânăr fan?", a scris englezul pe Twitter, amuzat de postura inedită: Messi, doar un "instrument" pentru a face rost de tricoul lui Foden.
Foden are o mică accidentare, care l-a făcut indisponibil pentru duelul de aseară, dar e de așteptat ca el să facă parte din lotul lui Guardiola pentru duelul din weekend, cu West Ham.
"Phil a avut o problemă după meciul cu Everton și nu s-a recuperat complet. Ieri (n.r. marți), la antrenament, a simțit mici dureri, astfel că nu l-am inclus în lot", a dezvăluit Pep, la conferința de presă de după victoria cu PSG.
CITEȘTE ȘI:
ANUNȚUL FĂCUT DE POCHETTINO DESPRE PRELUAREA LUI UNITED, DUPĂ ÎNFRÂNGEREA ADMINISTRATĂ DE GUARDIOLA

Guardiola și "comparația" Messi - Foden

Înainte de finala Champions League, pierdută cu Chelsea, Pep Guardiola i-a acordat un amplu interviu lui Rio Ferdinand, în care a abordat și subiectul "Foden", poate cel mai important jucător al lui City într-o stagiune istorică ("cetățenii" au luat titlul la pas și au ajuns în premieră în finala UCL).
Rio Ferdinand și-a adus aminte de o declarație dată de Pep în urmă cu aproape 3 ani, în care spunea că Foden este cel mai talentat jucător de 17 ani pe care l-a întâlnit vreodată. Evident, în contextul în care Guardiola l-a avut sub comandă și pe Messi, acea declarație a fost văzută de mulți o exagerare menită să îi dea încredere britanicului.
Întrebat acum pe seama acelui verdict, Pep a explicat că aceasta rămâne validă și nu a fost sub nicio formă o exagerare. Asta pentru că el a ajuns la Barcelona B abia în 2007, iar Messi făcea parte deja de câțiva ani din lotul primei echipe. Ca atare, cei doi au lucrat împreună pentru prima oară abia în 2008, când catalanul a preluat frâiele echipei mari.
"Am făcut acea declarație și stă în picioare. Pentru că nu l-am întâlnit pe Messi la 17 ani, cum s-a întâmplat cu Phil. Pe Messi l-am întâlnit imediat după. Da, nu am văzut niciodată vreun fotbalist de 17 ani care să aibă asemenea potențial precum Foden. Sunt surprins de cât de mult a evoluat, dar nu din punct de vedere al talentului, pe acela îl observasem, îl știam. A progresat imens aici (n.r. arată spre cap). Asta contează cel mai mult. Un copil de 20 de ani, care să se simtă atât de confortabil în cele mai puternice meciuri, e impresionant. Ratează, se întâmplă să rateze. Uită într-o secundă, se concentrează pe următoarea fază. E incredibil de puternic aici (n.r. arată din nou spre cap). Cel mai important pentru fotbalist nu sunt astea (n.r. arată spre picioare), ci capul. Să vă dau un exemplu: în meciul cu Dortmund, a ratat trei mari șanse și apoi a marcat. Altul ar fi fost marcat tot meciul de acele șanse irosite, nu și el. Are 20 de ani, prioritatea lui e fotbalul și se va dezvolta și se va dezvolta în continuare. Evident că vor avea loc și momente în care va coborî nivelul, nu există un jucător care să aibă o ascensiune permanentă. Dar cred că el va trece ușor peste astea. E modest, îl iubim și nu cred că vor fi probleme dacă își menține aceeași atitudine de acum", a spus Guardiola, în mai.
Cu Foden în lot, probabil, City joacă duminică, de la 16:00, în direct pe Eurosport 1, contra lui West Ham. Va fi o partidă extrem de interesantă, în preambulul marelui duel Chelsea - United (18:30).
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/11/23/3259001.jpg
Cupa Mondială FIFA
Messi a făcut o nouă predicție după ce s-a calificat în sferturi! Echipele care l-au impresionat
IERI LA 19:49
Cupa Mondială FIFA
FIFA face schimbări în formatul Cupei Mondiale din 2026! Anunțul lui Arsene Wenger
IERI LA 15:14